Het verbieden van TikTok zou Facebook kunnen versterken, zegt rapport
Nieuws

Het verbieden van TikTok zou Facebook kunnen versterken, zegt rapport

Donald Trump heeft opnieuw zijn steun uitgesproken voor TikTok, terwijl hij Facebook ook de ‘vijand’ noemde. Dit komt op een moment dat het Congres een wetsvoorstel overweegt dat TikTok zou verbieden vanwege zorgen over de nationale veiligheid. Trump heeft al lang een vete met Facebook en zijn CEO, Mark Zuckerberg.

Tijdens een interview met CNBC’s ‘Squawk Box’ verklaarde Trump dat, hoewel er zowel goede als slechte aspecten aan TikTok zijn, hij Facebook als een ‘vijand van het volk’ beschouwt en gelooft dat Facebook zonder TikTok alleen maar in omvang zou toenemen. Hij had eerder aangedrongen op een verbod op TikTok, tenzij het aan nieuwe Amerikaanse eigenaren werd verkocht.

De opmerkingen van Trump komen te midden van speculaties dat zijn standpunt over TikTok mogelijk wordt beïnvloed door zijn ontmoeting met miljardair Jeff Yass, een belangrijke TikTok-investeerder en Republikeinse donor. Het voorgestelde wetsvoorstel om TikTok in de VS te verbieden baart velen ook zorgen, omdat het de potentie heeft om jonge kiezers en degenen die voor nieuws afhankelijk zijn van de app, te beïnvloeden.

Ondanks protesten van TikTok-gebruikers die het Congres overspoelden met oproepen om het wetsvoorstel te heroverwegen, stemde een panel van het Huis van Afgevaardigden unaniem voor het voortzetten van het wetsvoorstel. Het wetsvoorstel moet voorkomen dat ByteDance, de Chinese eigenaar van TikTok, mogelijk wordt gedwongen gegevens over Amerikanen te delen met de Chinese overheid. Het verbod op TikTok kan verstrekkende gevolgen hebben, vooral tijdens een belangrijk verkiezingsjaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER