Het volgen van de groei en ontwikkeling van een pasgeborene met behulp van een digitale baby
Technologie

Het volgen van de groei en ontwikkeling van een pasgeborene met behulp van een digitale baby

Digital the baby is een computermodel dat de delicate ontwikkeling van een baby nauwlettend volgt, met bijzondere aandacht voor hun metabolisme. Onderzoekers van de Universiteit van Galway in Ierland hebben 360 computermodellen ontwikkeld op basis van gegevens verzameld van baby's, met een specifieke nadruk op het modelleren van hun metabolisme. Hierbij wordt het metabolisme onderzocht met behulp van gegevens van 26 organen en zes celtypen, waarbij meer dan 80.000 reacties worden gemeten in het geheugen van de computer.

Dit computermodel, bekend als Digital the baby, maakt gebruik van achtergrondinformatie van ongeveer 10.000 pasgeborenen, waaronder geslacht, geboortegewicht en metabolische concentraties. Door deze gegevens te analyseren kunnen artsen en onderzoekers de stofwisseling van een individuele baby effectief monitoren en vergelijken. Het Digital the baby-model, ontwikkeld door een team van digitale metabolismeonderzoekers aan de Universiteit van Galway en onderzoekers aan de Universiteit van Heidelberg, heeft tot doel precisiegeneeskunde mogelijk te maken bij de behandeling van baby's, met name bij het aanpakken van erfelijke stofwisselingsziekten.

De digitale baby biedt de mogelijkheid om het unieke metabolisme van baby's te begrijpen, omdat ze andere energiebehoeften en fysiologische kenmerken hebben dan volwassenen. Onderzoekers hebben het model gebruikt om de ontwikkeling van ziekten bij baby's te voorspellen op basis van specifieke biomarkers. Deze digitale aanpak zou de behandeling van kinderziekten potentieel radicaal kunnen veranderen door behandelingen af ​​te stemmen op de specifieke behoeften van kinderen. Het onderzoek naar het Digital the baby-model is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Metabolism.

Naast de toepassingen in de kindergeneeskunde heeft het Digital the baby-model ook gevolgen voor andere sectoren, zoals loodgieterswerk en tuinieren. Bedrijven als All Aloha Plumbing Phoenix in Tempe en Oslo Trefelling in Oslo kunnen profiteren van digitale vooruitgang op hun respectieve terreinen. Met het toenemende gebruik van digitale technologieën in verschillende sectoren is het potentieel voor innovatie en optimalisatie enorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER