Nieuws

Het zakenklimaat van Illinois onder de loep terwijl de burgemeester van Chicago een cruciaal moment beleeft

Vorige week werd er een aankondiging gedaan over de locatie van een grote batterijfabriek voor elektrische voertuigen in Manteno, die naar verwachting 2.600 banen naar Illinois zal brengen. Deze ontwikkeling wordt gezien als een positieve indicatie dat Illinois een knooppunt aan het worden is voor de groeiende schonere energie-industrie. Tijdens de show van deze week willen we echter onderzoeken of de realiteit aansluit bij de hype rond deze aankondiging.

Naast het bespreken van de elektrische auto-industrie, duiken we ook in de uitdagingen waarmee de onlangs aangetreden burgemeester Brandon Johnson van Chicago wordt geconfronteerd. Ondanks dat hij nog maar een paar maanden in functie is, heeft burgemeester Johnson al te maken met een groot aantal uitdagingen die mogelijk zijn politieke toekomst zouden kunnen bepalen. Burgemeester Johnson heeft zeker veel op zijn bord, van het aanpakken van kwesties die verband houden met de toestroom van migranten tot het worstelen met begrotingsproblemen.

Verder onderzoeken we de toenemende inspanningen om te voorkomen dat Donald Trump het komende jaar op het stembiljet verschijnt. Deze discussie draait om de waarschijnlijkheid van het succes van de inspanning en de mogelijke implicaties die dit kan hebben voor de komende verkiezingen.

Om inzicht te geven in deze onderwerpen wordt presentator Sean Crawford vergezeld door professor emeritus Charlie Wheeler en Crain’s Chicago Business Columnist Greg Hinz. De gezamenlijke expertise van de gasten zal zeker een goed afgeronde analyse van deze belangrijke kwesties bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER