Sport

HOO versloeg Hajduk! De ploeg van Primorac beweert dat “Vuskovic bij ons traint, maar we weten niet wat er met de transfer gebeurt…”.

Veel mensen in de zaal veegden de tranen weg. herhaling. Omdat de film “Onze kleine”, geregisseerd door Ivana Gubelina, zowel de ouderen die naar Dražen keken als de jongeren die vandaag de prijs Dražen Petrovic ontvingen, het meest begaafde sporttalent van Kroatië, ontroerde.

– Dit zal de belangrijkste onderscheiding in je leven zijn. Nu hebben zijn harde werk, hard werken, doorzettingsvermogen en hart hem groot en geliefd gemaakt en dat zal zo blijven. Ik heb twee zonen die basketbalspelers zijn en een grote poster van Dragen in hun kamer hebben. Daar ben ik heel blij mee – zei minister Nikolina Brnjak, die zich opnieuw opschepte over het feit dat de regering van de Republiek Kroatië haar investeringen in de sport heeft verdrievoudigd en sportpensioenen en nationale beurzen heeft ingevoerd.

En Hajduk junior Luca Cariterna Academy kreeg speciale erkenning in de Champions League Jeugdfinale.

– We waren verrast door de HOO-prijs, omdat voetbal en olympisme op de een of andere manier niet samengaan… En de film over Drazen is ontroerend en we willen dat alle voetballers van de academie hem zien, ik zal mijn best doen – zei Lukša Jakobšić op fase.

Hij weigerde daarna iets te zeggen, maar hij is wel directeur van Academyboro Primorac. Hier zijn enkele mensen die onder de indruk waren van de Dragen-film:

– Dragen was echt een genie. Ik heb veel van zijn wedstrijden gezien, zowel in Split als in Sarajevo. Ik vond het leuk om naar basketbal- en waterpolospelers te kijken…

Maar hoe zit het met het schoolhoofd, Luka Vuskovic? Heeft Hajduk hem verkocht?

– Ik weet het niet… Ik ben blij dat onze coach zo’n geweldige speler heeft ontwikkeld en ik wens hem het beste. Het belangrijkste is dat het speelt. Hij traint bij ons, wat belangrijk is voor Hajduk en voor het Kroatische voetbal, maar ik weet niet wat er met de transfer gebeurt. Het is geweldig om te zien dat een Kroatische speler het haalt bij een grote club als Grundiol of Modric…

Worstelaar Veronica Virk, tennisser Dino Prišmic, sportpaar Matej Neveščanin en David Lezinski, volleybal- en juniorhandbalspeler zijn de winnaars in de hoofdcategorieën, terwijl Hajduk junior een Kroatische atleet is. Hij ontving een speciale onderscheiding bij de Dražen Petrovich Award. Toegekend door het Olympisch Comité voor 17 opeenvolgende jaren.

Naast de beste uitreiking van speciale prijzen, had de selectie van HOO’s Meest Succesvolle Jonge Atleet (onder de 20) en Meest Veelbelovende Atleet (onder de 16) dit jaar nog een bijzonder kenmerk. Het museum en gedenkteken van “Dražen Petrovic” bevindt zich in Cinestar Kaptol in Zagreb, aangezien de documentaire “Nash Mari” van schrijver Ivana Gubelina en scenarioschrijver Ivica Polička als opmaat diende voor de prijsuitreiking. De film, die het leven en de carrière van Drazen Petrovic afbeeldt, volgt eerst het begin van basketbalspeler Mozart in Sibenik en vervolgens zijn ontwikkeling door optredens in Sibon, Real Madrid, de NBA League en het nationale team. .

In de categorie van de meest veelbelovende atleet in de Kroatische sport ging de prijs naar zwemster Jana Pavalic, wereldkampioen bij de junioren en Kroatisch recordhouder op de 50 meter vlinderslag. De grote Stubican is een Olympiër uit Zavok die traint in Tuheliski Toplice en vanwege zijn uitzonderlijke talent in de toekomst door zal breken naar het hoogste niveau.

Ze heeft de status bereikt van de meest veelbelovende atleet in de Kroatische sport, met een ander juweel van de Kroatische taekwondo, Roko Brantuša, aan haar zijde. Brantuša keerde terug naar huis van de Europese kampioenschappen junioren in Estland met een bronzen medaille in de categorie 78 kg.

Vorig jaar was duiker Matej Neveshanin de meest veelbelovende speler, maar dit jaar zette hij weer een stap vooruit. Op de Wereldkampioenschappen junioren in Montreal won hij samen met David Ledinsky een zilveren medaille op het gesynchroniseerde bord van 3 meter. Deze prestatie leverde hen de titel op van HOO’s meest succesvolle sportkoppel.

Na een lange tijd werden de winnaars van de meest succesvolle damesteamcompetitie voor het eerst sinds 2007 opnieuw volleyballers. Het meisjesvolleybalteam onder 17 jaar maakte indruk met hun prestaties op de Europese kampioenschappen in Hongarije en Servië en keerde met een bronzen medaille naar huis terug.

Het meest succesvolle jeugdteam dit jaar was het nationale jeugdhandbalteam, dat deze zomer de bronzen medaille won op de Wereldkampioenschappen onder 19, eveneens georganiseerd door Kroatië.

Voor de eerste keer dit jaar besloot het Dražen Petrovich Award Committee (voorgezeten door president Zeljan Khonsu) een speciale prijs uit te reiken op basis van de categorie van het meest succesvolle jeugdteam, die werd toegekend aan HNK-junioren. Hajduk. De uitstekende prestaties van het Hajduk-jeugdteam culmineerden in het bereiken van de finale van de UEFA Youth League, wat hen de HOO-kaart en een zilveren medaille opleverde.

De belangrijkste individuele tenniswinnaar dit jaar was Dino Prišmic, die Mili Polička van vorig jaar verving. Vanwege sportactiviteiten en een optreden op de Davis Cup in Split kon de jonge Roland Garros-winnaar de prijs niet in ontvangst nemen, dus nam Nikolina Babic, voorzitter van de Kroatische Tennisbond, de prijs namens haar in ontvangst.

Worstelaar Veronika Virk, die op 16-jarige leeftijd vocht voor de titel van de grootste hoop van de Kroatische sport, werd unaniem gekozen als de meest succesvolle jonge atleet met de historische titels van wereldkampioen en Europees kampioen. Traditioneel werd de prijs uitgereikt door Biselka Petrović, met de boodschap dat Dražen erg trots is op de Kroatische sportjeugd die jaar na jaar geweldige resultaten boekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER