How can we explain the army’s error in killing three hostages who waved a white flag in Israel?
Nieuws

How can we explain the army’s error in killing three hostages who waved a white flag in Israel?

De Joodse staat werd pijnlijk wakker na de tragische dood van drie gijzelaars die per ongeluk door het Israëlische leger waren gedood. De drie mannen, vastgehouden door Hamas, werden doodgeschoten tijdens gevechten in Choujaiya in het noorden van de Gazastrook. Dit incident heeft de angst opnieuw aangewakkerd bij gezinnen die nog steeds geen nieuws hebben over hun dierbaren.

Het Israëlische leger zette zijn operaties in het noorden van Gaza voort en doodde vrijdag drie Israëlische gijzelaars “aanvankelijk geïdentificeerd” als een “bedreiging”. Het leger heeft toegegeven dat zij de gijzelaars ten onrechte als een bedreiging hebben aangemerkt en het vuur hebben geopend, met hun dood tot gevolg. Het leger heeft zijn diepe spijt betuigd en een onderzoek geopend naar het incident.

De drie gijzelaars, allen Israëlische mannen, waren nog geen dertig jaar oud. Alle drie behoorden tot de ongeveer 250 mensen die gegijzeld werden tijdens een aanval van Hamas op 7 oktober. De families van de gijzelaars en hun aanhangers hebben hun diepe verdriet geuit en blijven zoeken naar antwoorden over hun dierbaren.

Vóór de aankondiging van deze drie doden had het leger al aangekondigd dat het de lichamen van drie gijzelaars had geborgen, waaronder die van de Frans-Israëlische Elya Toledano. Andere slachtoffers zullen naar verwachting de komende dagen bekend worden gemaakt. Families van de ontvoerden en supporters zijn van plan zaterdag opnieuw in de straten van Tel Aviv bijeen te komen om te rouwen en elkaar te steunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER