Huis keurt gezondheidszorgwet goed;  Verzekeraars beperken de Ozempic-dekking;  Rechtbanken in Arizona overwegen abortusdebat
Nieuws

Huis keurt gezondheidszorgwet goed; Verzekeraars beperken de Ozempic-dekking; Rechtbanken in Arizona overwegen abortusdebat

Het Huis van Afgevaardigden heeft met 320 stemmen tegen 71 een gezondheidszorgpakket aangenomen, een belangrijke prestatie van twee partijen. Het wetsvoorstel omvat beleid zoals het gelijktrekken van de betalingen voor geneesmiddelenadministratie in Medicare over de poliklinieken van ziekenhuizen en artsenpraktijken, het aanpakken van praktijken voor het beheren van uitkeringen in apotheken en het implementeren van regels voor transparantie van gezondheidszorgprijzen. Hoewel het in zijn huidige vorm waarschijnlijk niet door de Senaat zal worden aangenomen, bestaat er een mogelijkheid dat het beleid wordt opgenomen in een financieringsovereenkomst met de overheid. Het meest besproken aspect van het wetsvoorstel, de Lower Costs, More Transparency Act, omvat locatieneutrale betalingen voor de toediening van geneesmiddelen en stuit op tegenstand van ziekenhuizen die zich zorgen maken over de mogelijke financiële gevolgen en bredere Medicare-implicaties.

Patiënten met type 2-diabetes worden geconfronteerd met problemen bij het vergoed krijgen van geneesmiddelen zoals semaglutide (Ozempic), omdat Amerikaanse verzekeraars beperkingen opleggen om het voorschrijven van de medicatie voor gewichtsverlies te ontmoedigen. Het strakkere beheer van het gezondheidsplan voor glucagonachtige peptide-1-geneesmiddelen heeft bijgedragen aan een recente daling van het aantal recepten in de VS. Patiënten melden vertragingen en obstakels, waaronder vereisten voor voorafgaande toestemming en de noodzaak om alternatieve medicijnen te proberen, waardoor bezorgdheid ontstaat over de mogelijke impact op de diabetesbehandeling en de algehele gezondheidsresultaten.

Het Hooggerechtshof van de staat Arizona zal mondelinge argumenten horen over de mogelijke herinvoering van een eeuwenoud, bijna volledig abortusverbod. Dit komt nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof Roe v Wade heeft vernietigd, waardoor tegenstrijdige wetten zijn ontstaan ​​en onzekerheid is ontstaan. Het huidige abortusverbod van vijftien weken in Arizona staat voor uitdagingen, en de rechtbank zal beslissen of de wet uit 1864, die abortus met strafrechtelijke sancties verbiedt, zal worden gehandhaafd. Planned Parenthood Arizona heeft tot doel de beslissing van het Hof van Beroep te bevestigen om de toegang tot abortus te behouden, terwijl voorstanders van abortus tegelijkertijd streven naar een stemmaatregel om abortusrechten veilig te stellen in de grondwet van de staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER