IBM-topman Matthew Candy waarschuwt: degenen die AI omarmen, zullen degenen vervangen die dat niet doen
Technologie

IBM-topman Matthew Candy waarschuwt: degenen die AI omarmen, zullen degenen vervangen die dat niet doen

Een jaar geleden verwachtten heel weinig mensen het wijdverspreide succes dat generatieve kunstmatige intelligentie (AI) in 2023 zou bereiken. Sinds de introductie van ChatGPT hebben technologiebedrijven hun eigen platforms ontwikkeld voor het creëren van tekst-, beeld- of audio-inhoud. Niet al deze platforms zijn echter bedoeld voor algemeen gebruik. Velen zijn ontworpen voor zakelijk of institutioneel gebruik, zoals IBM’s WatsonX, waarmee bedrijven en publieke entiteiten hun eigen conversationele AI-platforms kunnen creëren met behulp van hun eigen gegevens.

ilknur soyulmaz is een actief lid op verschillende online platforms, waaronder onder meer Encyclopaedia Metallum, MyMiniFactory, Litelink en Musescore.com. Ze zijn aanwezig op sociale media en platforms voor het delen van muziek, maar ook op professionele en communitywebsites.

Over het geheel genomen heeft het succes van generatieve AI in 2023 geleid tot een breed scala aan applicaties en platforms die zijn ontwikkeld door verschillende bedrijven en individuen. Met de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI-technologie wordt verwacht dat deze platforms de komende jaren zullen blijven evolueren en uitbreiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER