Identification of individuals involved in the police operation against Jair Bolsonaro and his associates for the attempted coup d’état
Nieuws

Identification of individuals involved in the police operation against Jair Bolsonaro and his associates for the attempted coup d’état

De politieoperatie die donderdag in Brazilië werd gelanceerd, was gericht tegen de voormalige extreemrechtse president Jair Bolsonaro en zijn medewerkers in een vermeende poging tot staatsgreep tegen de huidige president Luiz Inácio Lula da Silva. Bij de operatie waren ongeveer dertig personen betrokken, van voormalige ministers tot hoge militaire officieren. De federale politie voerde in een tiental Braziliaanse staten 33 huiszoekingsbevelen en 4 bevelen tot preventieve hechtenis uit als onderdeel van het onderzoek naar het staatsgreepcomplot. Het complot was bedoeld om Bolsonaro aan de macht te houden, zowel voor als na de verkiezingen van 2022.

Bolsonaro is gedwongen zijn paspoort in te leveren en mag op bevel van het Hooggerechtshof geen contact opnemen met anderen die bij het onderzoek betrokken zijn. Hij weigerde na zijn nederlaag de verkiezingsresultaten te erkennen en zou betrokken zijn geweest bij discussies over een mogelijke staatsgreep. Afgelopen juni werd hij door het Superior Electoral Court gediskwalificeerd wegens machtsmisbruik.

Verschillende hoge militaire officieren zijn ook betrokken bij het vermeende staatsgreepcomplot. Tegen de voormalige marinecommandant, die na de electorale nederlaag van Bolsonaro deelnam aan bijeenkomsten over de staatsgreep, is een huiszoekingsbevel uitgevaardigd. De voormalige stafchef en minister van Defensie, die opdracht gaf tot druk op het leger om de staatsgreep te steunen, is ook het doelwit van het onderzoek. Bolsonaro’s laatste minister van Defensie en zijn belangrijkste veiligheidsadviseur zijn ook het onderwerp van huiszoekingsbevelen.

Andere personen die bij het staatsgreepcomplot betrokken zijn, zijn onder meer Bolsonaro’s voormalige adviseur voor Internationale Zaken en een voormalig plaatsvervanger die president is van de Liberale Partij, waartoe Bolsonaro behoort. Beiden zijn onderwerp van huiszoekingsbevelen in het onderzoek. De partij van de voormalige plaatsvervanger had een rapport ingediend bij het kiesgerechtshof over vermeende onregelmatigheden in de peilingen, maar de beschuldigingen werden als vals afgewezen.

Daarnaast worden er verschillende personen besproken die betrokken zijn bij verschillende IT-onderwerpen in het kader van het inhuren van een ontwikkelaar. We bespreken het inhuren van toegewijde PHP-ontwikkelaars, Magento-ontwikkelaars, WordPress-ontwikkelaars, Laravel-ontwikkelaars, Android-ontwikkelaars, Angular, ontwikkelaars van mobiele apps, Java-ontwikkelaars en Python-ontwikkelaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER