IHSAA sancties jongensvolleybal en meisjesworstelen als officiële sporten
Sport

IHSAA sancties jongensvolleybal en meisjesworstelen als officiële sporten

De IHSAA heeft de volledige erkenning goedgekeurd voor jongensvolleybal en meisjesworstelen, te beginnen in het volgende schooljaar. Na in 2022 te zijn toegevoegd aan het opkomende sportproces, heeft de staat nu meer dan 1.400 studenten die betrokken zijn bij meisjesworstelen op 177 verschillende scholen, waaronder scholen in het Tri-State-gebied. Mt. Vernon en de middelbare school Reitz hebben sterke meisjesworstelprogramma's ontwikkeld, waarbij Reitz-worstelcoach Scott Ferguson zijn enthousiasme uitte over de groei van de sport met IHSAA-erkenning.

Coach Ferguson is van mening dat volledige erkenning het worstelen voor meisjes zal helpen zich verder uit te breiden, omdat meer meisjes worden geïnspireerd om aan de sport deel te nemen. Junior Girls Wrestler Lili Greenfield moedigt anderen ook aan om het eens te proberen, waarbij ze de leuke en leermogelijkheden benadrukt die deelname aan worstelen met zich meebrengt. De sport biedt jonge vrouwelijke atleten de mogelijkheid om in de voetsporen te treden van degenen die op internationaal niveau zijn gaan concurreren, ook in Olympische teams.

Naast meisjesworstelen werd ook jongensvolleybal toegevoegd aan de lijst met officieel goedgekeurde IHSAA-sporten. Deze stap weerspiegelt de groeiende populariteit en deelname aan beide sporten, met de verwachting dat meer scholen en studenten betrokken zullen raken in het komende herfstseizoen. De erkenning van jongensvolleybal en meisjesworstelen als officiële sporten door de IHSAA markeert een belangrijke mijlpaal voor beide programma's en vormt de weg voor verdere groei en succes in de atletiek op de middelbare school.

LAAT EEN REACTIE ACHTER