Nieuws

IMF, World Bank, and BIS Join Forces for First Tokenisation Collaboration

Cecilia Skingsley woonde op 14 oktober 2022 een sessie bij over digitale valuta van de centrale bank tijdens de jaarlijkse bijeenkomsten van het Internationale Monetaire Fonds en de Wereldbank in Washington, VS. Tijdens de sessie verklaarde zij dat het Internationale Monetaire Fonds, de Wereldbank en de Bank for International Settlements werkt voor het eerst samen om een ​​aantal van de financiële instrumenten die hun mondiale werk ondersteunen, te ‘symboliseren’. Deze samenwerking omvat ook samenwerking met de Zwitserse centrale bank, die baanbrekend werk heeft verricht op het gebied van tokenisatie.

De initiële focus van hun samenwerking zal liggen op het vereenvoudigen van op papier gebaseerde processen, zoals wanneer rijkere landen doneren aan een deel van de fondsen van de Wereldbank om armere delen van de wereld te ondersteunen. Het proces omvat het tokeniseren van een ‘promesse’, waardoor het gemakkelijker wordt om de oorspronkelijke belofte over te dragen wanneer dat nodig is. Skingsley deed deze aankondigingen op een conferentie georganiseerd door de denktank van de Atlantic Council in Washington.

Ze besprak ook het potentieel van tokenisatie om problemen aan te pakken zoals het internationale witwassen van geld, evenals de behoefte aan mondiale regels en technologiestandaarden voor digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) om ervoor te zorgen dat ze over de hele wereld en met bestaande betalingssystemen kunnen werken. Skingsley benadrukte het belang van het vroegtijdig implementeren van deze normen en het aanpassen ervan om te kunnen werken met niet-CBDC-systemen.

Het artikel, geschreven door Marc Jones in Londen en geredigeerd door Matthew Lewis, werd oorspronkelijk geplaatst door Reuters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER