In 2023 blokkeerde de Scam Shield-technologie van T-Mobile 19 miljard oplichtingsoproepen
Technologie

In 2023 blokkeerde de Scam Shield-technologie van T-Mobile 19 miljard oplichtingsoproepen

Eerder vandaag publiceerde T-Mobile zijn derde jaarlijkse Scam and Robocall-rapport, waarin het aantal gerapporteerde oplichtingsoproepen in 2023 en de daarmee samenhangende trends worden onderzocht. Uit het rapport blijkt dat Amerikanen in 2023 gezamenlijk 10 miljard dollar hebben verloren door oplichting, het hoogste bedrag dat ooit aan de FTC is gerapporteerd. Ondanks voortdurende inspanningen passen oplichters voortdurend hun tactieken aan, wat T-Mobile en andere toezichthouders ertoe aanzet deze frauduleuze praktijken te bestrijden. Een van de manieren waarop T-Mobile dit probleem aanpakt, is via Scam Shield.

Uit de recente gegevens van T-Mobile over Scam Shield blijkt dat de dienst in 2023 met succes 19,8 miljard oproepen heeft geblokkeerd en geïdentificeerd, wat overeenkomt met 628 spam-oproepen per seconde. Door een combinatie van de inspanningen van T-Mobile en overheidsinterventie ondervonden T-Mobile-klanten een daling van 51% in het aantal oplichtingsoproepen vergeleken met 2022. Ulf Ewaldsson, T-Mobile’s President of Technology, benadrukte de voortdurende evolutie van T-Mobile’s Scam Shield-technologie in reactie op de escalerende tactieken van oplichters.

De inzet van T-Mobile om oplichters en robocallers te bestrijden blijft standvastig, met de steun van AI-tools en de gepatenteerde Scam Shield-technologie, wat resulteert in minder ongewenste oproepen voor T-Mobile-klanten. Het bedrijf verzekert klanten dat ze zullen volharden in hun inspanningen om hen tegen oplichting te beschermen met de hulp van de Amerikaanse 5G-leider. Het volledige rapport kan worden geraadpleegd via de bron van T-Mobile.

LAAT EEN REACTIE ACHTER