Indonesia to host World Gymnastics Championships for the first time in 2025
Nieuws

Indonesia to host World Gymnastics Championships for the first time in 2025

Indonesië zal in 2025 voor het eerst gastheer zijn van de wereldkampioenschappen artistieke gymnastiek. Het evenement vindt plaats van 19 tot en met 25 oktober in de hoofdstad Jakarta. Met een bevolking van ongeveer 280 miljoen inwoners was Indonesië eerder gastheer van de Aziatische Spelen van 2018, waarbij onder meer gymnastiekwedstrijden werden gehouden in een hal binnen het Jakarta International Expo-complex. De locatie voor de Wereldkampioenschappen gymnastiek 2025 staat vermeld als IMS Arena.

De Internationale Gymnastiekfederatie heeft nog niet het volledige schema voor de kampioenschappen bekendgemaakt, maar de verwachting is dat het een zevendaags evenement zal worden. Normaal gesproken omvatten werelden die na een Olympisch jaar worden gehouden, niet de heren- en damesteamevenementen. Vorige werelden met teamevenementen duurden langer dan een week. Antwerpen, België was vorig jaar gastheer van de wereldkampioenschappen, terwijl de Wereldkampioenschappen van 2026 werden toegewezen aan Rotterdam, Nederland, en de Wereldkampioenschappen van 2027 aan Chengdu, China.

Simone Biles deelde onlangs haar reis over het overwinnen van de twisties om terug te keren naar de top van de gymnastiek. Haar doorzettingsvermogen en toewijding aan de sport hebben velen geïnspireerd en ze blijft een rolmodel voor gymnasten over de hele wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER