Informatief document: Diensten voor geestelijke gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning (MHPSS) in de Syrische Arabische Republiek van januari tot september 2023
Nieuws

Informatief document: Diensten voor geestelijke gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning (MHPSS) in de Syrische Arabische Republiek van januari tot september 2023

Als reactie op de aardbeving ontvingen 58.706 kwetsbare mensen diensten op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning (MHPSS). Daarnaast waren er 1.788 verwijzingen naar gespecialiseerde diensten voor geestelijke gezondheidszorg en volgden 7.592 kwetsbare personen revalidatieprogramma’s. De impact van de crisis in Syrië heeft ernstige gevolgen gehad voor de geestelijke gezondheid van de bevolking. Jaren van conflict, ontheemding en economische onzekerheid hebben geleid tot een reeks stressfactoren voor de getroffen individuen.

Deze stressoren omvatten blootstelling aan geweld, scheiding van of verlies van dierbaren, slechte levensomstandigheden, armoede, voedselonzekerheid, verlies van middelen van bestaan, lichamelijk letsel en ziekten. Bovendien hebben de getroffen bevolkingsgroepen vaak geen toegang tot essentiële diensten zoals gezondheidszorg, onderwijs en sociale zorg. Het aanbieden van MHPSS-diensten in Syrië is van cruciaal belang bij het aanpakken van de geestelijke gezondheidszorgbehoeften van de bevolking die door de crisis wordt getroffen.

Via deze diensten kunnen individuen de nodige ondersteuning en middelen krijgen om met trauma, stress en andere geestelijke gezondheidsproblemen om te gaan. Door verwijzingen naar gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorgdiensten te bieden en de deelname aan revalidatieprogramma’s te vergemakkelijken, kunnen kwetsbare personen toegang krijgen tot de zorg en hulp die ze nodig hebben om hun geestelijk welzijn te verbeteren. Ondanks de uitdagingen die zich voordoen, worden er inspanningen geleverd om tegemoet te komen aan de behoeften op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg van de getroffen bevolkingsgroepen in Syrië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER