Innovatief Euro Weekly News Report over nieuwe technologie voor ontzilting van zeewater
Technologie

Innovatief Euro Weekly News Report over nieuwe technologie voor ontzilting van zeewater

De nieuwe technologie, ontwikkeld door onderzoekers van de New York University, haalt drinkbaar water uit de zee en slaat tegelijkertijd elektriciteit op. Deze innovatie komt voort uit de dringende behoefte aan oplossingen om waterschaarste te bestrijden, vooral in regio's als Spanje waar waterschaarste niet duurzaam is.

Het systeem werkt door zeewater in twee routes te leiden: één voor verzilting en de andere voor ontzilting. Door middel van elektrochemische reacties worden natriumionen geëxtraheerd en wordt zoet water gegenereerd. Door de tijd dat zeewater in het systeem blijft aan te passen, kan drinkbaar water in één keer of in batches worden geproduceerd. Het team maakte tijdens de ontwikkeling van deze technologie gebruik van geavanceerde 3D-printtechnieken van de NYU Maker Space.

Naast de productie van drinkbaar water kan het systeem ook zout en zoet water mengen om chemische energie om te zetten in elektriciteit. Deze dubbele functionaliteit transformeert de ontziltingseenheid in een batterij, waardoor overtollige energie uit zonne- en windenergie kan worden opgeslagen. Deze technologie werkt effectief bij verschillende temperaturen zonder verslechtering en is veelbelovend voor duurzame energieopslag en waterontzilting.

Door redoxflow-batterijen te integreren met ontziltingstechnologieën vertegenwoordigt dit systeem een ​​aanzienlijke vooruitgang bij het aanpakken van uitdagingen op het gebied van waterschaarste. Het biedt hoop op een betere toekomst omdat het efficiënt en betrouwbaar is en indien nodig kan worden opgeschaald. Deze innovatieve oplossing biedt een manier om zeewater drinkbaar te maken en pakt de toenemende waterproblemen aan waarmee we wereldwijd worden geconfronteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER