Innovaties in microgridtechnologie en duurzame energieoplossingen: een interview met Aron Bowman op QuickChat
Technologie

Innovaties in microgridtechnologie en duurzame energieoplossingen: een interview met Aron Bowman op QuickChat

Rod Walton, hoofdredacteur van Microgrid Knowledge, sprak onlangs met Aron Bowman, president van ELM MicroGrid en ELM Solar, om de nieuwste trends op het gebied van microgrid-adoptie en nieuwe technologieën te bespreken. Het gesprek ging in op het evoluerende landschap van microgrids, waarbij de nadruk lag op hun groei op gebieden als EV-laadinfrastructuur, gemeentelijke nutsvoorzieningen en hernieuwbare thermische oplossingen.

Bowman ging dieper in op de uitdagingen waarmee de implementatie van EV-opladers wordt geconfronteerd, met name de interconnectie-uitdaging, die hij identificeerde als een groot obstakel voor wijdverspreide adoptie. Hij benadrukte de waarde van microgrids bij het ondersteunen van de EV-markt door hernieuwbare energiebronnen te integreren en de vraag op locaties effectief te beheren.

Een innovatieve technologie die Bowman tijdens het interview benadrukte, was Virtue Hot HD, een thermische zonne-oplossing die een alternatief biedt voor traditionele PV-systemen. Hij deelde een succesverhaal over de toepassing ervan aan de Creighton University, waarin hij liet zien hoe deze technologie kan helpen de efficiëntie te optimaliseren en dichter bij de energieneutrale doelstellingen te komen in combinatie met warmte- en krachtsystemen (WKK) en energieopslag.

Over het geheel genomen onderstreepte het gesprek het belang van innovatieve benaderingen en partnerschappen bij het stimuleren van vooruitgang in microgrid-technologie en duurzame energieoplossingen. Het benadrukte het potentieel voor microgrids om een ​​sleutelrol te spelen bij het vormgeven van de toekomst van de energie-infrastructuur en het aanpakken van de uitdagingen van de klimaatverandering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER