Instagram en Facebook zijn weer normaal na een storing van twee uur
Technologie

Instagram en Facebook zijn weer normaal na een storing van twee uur

Instagram en Facebook ondervonden een wereldwijde storing waardoor gebruikers geen inhoud konden uploaden naar de sociale netwerken van Meta. Dit had gevolgen voor Meta Quest, de VR-headset van het bedrijf, en voor het productieproces. Facebook logde gebruikers uit hun accounts en Instagram-gebruikers konden hun feeds niet bijwerken. Twitter’s concurrent Threads gaf foutmeldingen weer. Downdetector rapporteerde pieken in problemen op alle drie de platforms, terwijl NetBlocks de wereldwijde impact van de storing opmerkte. WhatsApp bleef echter onaangetast.

Meta-woordvoerder Andy Stone erkende de problemen en verklaarde dat ze eraan werkten deze op te lossen. Om 14.30 uur was het probleem opgelost, wat lof kreeg van Mark Zuckerberg. Gebruikers uitten hun frustratie en zorgen over het feit dat hun accounts als gevolg van de storing werden gehackt. Downdetector meldde de problemen al minuten voor de middag, waarbij de meeste Instagram-rapporten betrekking hadden op app-gebruik, het uploaden van inhoud en feedgebruik.

Facebook-gebruikers meldden problemen met inloggen, wat leidde tot zorgen over de accountbeveiliging. Memes en humoristische inhoud circuleerden snel op sociale media als reactie op de storing. Elon Musk tweette zelfs een meme over de storing. Gebruikers deelden hun frustraties en ervaringen met de storingen op verschillende platforms. De storing had gevolgen voor gebruikers over de hele wereld en leidde online tot discussie en speculatie over de oorzaak en oplossing van het probleem.

Midden in de storing vonden gebruikers manieren om grappen te maken en inhoud met betrekking tot de situatie te delen. Ondanks de verstoring vonden gebruikers van sociale media humor en kameraadschap bij het omgaan met de technische uitdagingen. De storing herinnerde aan de afhankelijkheid van sociale-mediaplatforms voor communicatie en entertainment, evenals aan de onvoorspelbaarheid van technologie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER