Intel investeert 100 miljard dollar om de chipproductie in de VS te stimuleren
Nieuws

Intel investeert 100 miljard dollar om de chipproductie in de VS te stimuleren

Intel heeft plannen aangekondigd om ongeveer 100 miljard dollar te investeren in het bouwen en uitbreiden van chipfabrieken in de VS, met faciliteiten in vier staten. De CEO van het bedrijf, Pat Gelsinger, verklaarde dat ’s werelds grootste fabriek voor de productie van kunstmatige intelligentiechips in 2027 operationeel zal zijn. Intel is van plan om de komende vijf jaar gebieden in de buurt van Ohio te ontwikkelen tot een knooppunt voor innovatie op het gebied van kunstmatige intelligentie en om locaties in New Mexico te upgraden. en Oregon. Het bedrijf wil ook zijn activiteiten uitbreiden in Arizona, waar een rivaliserende Taiwanese fabrikant een grote fabriek bouwt.

In een afzonderlijke aankondiging maakte de regering-Biden haar voornemen bekend om Intel ongeveer 20 miljard dollar aan subsidies en leningen te verstrekken ter ondersteuning van de chipproductie. Deze financiering maakt deel uit van de Chips Act, ondertekend door president Biden in 2022, om de binnenlandse chipindustrie een impuls te geven en de afhankelijkheid van buitenlandse fabrikanten te verminderen. De overheidssteun zal helpen bij de bouw van nieuwe faciliteiten, de renovatie van bestaande fabrieken en de oprichting van een fabriek in Arizona.

Naast de Amerikaanse investeringen ontving Intel vorig jaar een aanzienlijke staatssubsidie ​​in Israël om zijn chipfabriek in Kiryat Gat te upgraden. Het bedrijf blijft zijn wereldwijde aanwezigheid en technologische capaciteiten ontwikkelen om aan de groeiende vraag naar chips wereldwijd te voldoen. De initiatieven van Intel en de steun van de overheid duiden op een strategische inspanning om de halfgeleiderindustrie te versterken en het nationale concurrentievermogen in de technologiesector te vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER