Technologie

Internationale Handelsadministratie met succes aangespoord door Wyden om de promotie van surveillancetechnologie tot buitenlandse regeringen te beperken

Op 1 november 2023 stuurde het ministerie van Handel een brief naar senator Ron Wyden waarin het nieuwe beleid werd beschreven dat door de International Trade Administration (ITA) was geïmplementeerd om de promotie van surveillancetechnologie aan buitenlandse regeringen te voorkomen. In reactie daarop sprak senator Wyden zijn waardering uit voor de inspanningen van het ministerie van Handel om zijn zorgen weg te nemen. Hij merkte op dat de Verenigde Staten niet langer bedrijven zullen steunen die de democratie ondermijnen of repressief toezicht en discriminatie op buitenlandse markten mogelijk maken. Hoewel hij zich zorgen blijft maken over de eerdere promotie van dergelijke technologieën, kijkt hij ernaar uit de implementatie van dit nieuwe beleid te monitoren.

Senator Wyden stelde in mei aanvankelijk vragen over ITA’s promotie van gevaarlijke surveillancetechnologie op buitenlandse markten en verzocht om informatie over hoe het departement schade aan de mensenrechten kon voorkomen. Als voorzitter van de Senaatscommissie voor Financiën, die toezicht houdt op het internationale handelsbeleid, had senator Wyden eerder om informatie gevraagd over de activiteiten van ITA op dit gebied. Vorig jaar maakte het bureau bekend dat het de verkoop van surveillancetechnologie had gepromoot, maar geen details verstrekte over de specifieke producten of markten waarop het zich richtte. In maart van dit jaar bracht ITA het kantoor van senator Wyden op de hoogte van een nieuw beleid om de promotie van surveillanceproducten te beperken, maar hield het beleid zelf in afwachting van een formele brief.

De ITA, een onderdeel van het ministerie van Handel, is verantwoordelijk voor het bevorderen van de verkoop van Amerikaanse producten en diensten in het buitenland. Voor meer informatie kunt u de brief van het ministerie van Handel aan senator Wyden lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER