Interpol issues warrant for father accused of ordering kidnapping and murder of 14-year-old Vanja
Nieuws

Interpol issues warrant for father accused of ordering kidnapping and murder of 14-year-old Vanja

De gruwelijke zaak van de ontvoering van en moord op de veertienjarige Vanja Gorčevska heeft de natie geschokt. Minister van Binnenlandse Zaken Oliver Spasovski onthulde de motivatie achter de gruwelijke misdaad, die volgens hem eigenbelang was. Volgens Spasovski is het meisje ontvoerd door vijf personen, van wie er drie zijn vastgehouden en één het land is ontvlucht.

Vanja’s hartverscheurende verhaal begon toen haar moeder haar als vermist opgaf nadat ze niet op school was verschenen. Er werd een zoektocht in de hele stad gestart en zelfs Interpol werd ingeschakeld. Zes dagen later werd Vanja dood aangetroffen nabij het dorp Orman, aan de rand van Skopje.

Het Macedonische Openbaar Ministerie onthulde dat de moord op Vanja verband hield met de moord op een 74-jarige man, Pančo Žeževski, uit Veles, die drie dagen vóór Vanja’s verdwijning was gemeld. Vreemd genoeg hielden de twee moorden verband met elkaar, aangezien beide uit eigenbelang door dezelfde groep werden gepleegd.

De hoofdverdachte in de zaak, Ljupčo Palevski Palčo, leider van een pro-Russische partij en bouwer, is naar Belgrado gevlucht en is momenteel niet beschikbaar voor de autoriteiten. De advocaat van de verdachte, Vasko Stojkov, heeft verklaard dat hij niet wist dat Palevski op de vlucht was en hem alleen hielp met transport.

De natie verkeert in staat van rouw na het tragische verlies van Vanja. Haar school heeft een rouwboek geopend en psychologen bieden steun aan haar klasgenoten in een poging hen te helpen deze verschrikkelijke tragedie te boven te komen. Vanja wordt herinnerd als een slimme ziel in deze donkere wereld, en haar herinnering zal voor altijd in de harten van haar leraren en klasgenoten blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER