Technologie

Introductie van ADDiTEC’s nieuwste hybride systeem met Liquid Metal Jetting-technologie

ADDiTEC maakte zijn eerste optreden op Formnext 2023 en demonstreerde zijn Liquid Metal Jetting-technologie na de overname van Elem Additive van Xerox eerder dit jaar. De technologie maakt gebruik van een drop-on-demand printproces voor vloeibaar metaal en is opgenomen in het nieuwe Hybrid 3-systeem van het bedrijf, dat op de beurs werd gelanceerd. Dit systeem omvat ook Laser Directed Energy Deposition-technologie en CNC-bewerking.

Tijdens het evenement bezocht TCT de stand van ADDiTEC om de technologie nader te bekijken.

R&D-programmamanager bij ADDiTEC Sriram Manoharan legde uit dat het Liquid Metal Jetting-proces bestaat uit het lassen van draad in een smeltkroes met een inductieverwarmingsmechanisme om de draad te smelten. Elektromagnetische krachten genereren vervolgens een puls, die druppeltjes produceert. Dit proces biedt het voordeel van onderdelen met een hoge resolutie. Hij besprak ook de voordelen van de Laser Directed Energy Deposition-technologie, die hoge depositiesnelheden oplevert.

Manoharan zei dat het combineren van deze twee technologieën twee belangrijke voordelen biedt. Ten eerste biedt het een geometrisch voordeel, waardoor vullingen met hoge depositie mogelijk zijn met de laserdraad DED en perimeters met hoge resolutie met het spuiten van vloeibaar metaal. Daarnaast kan voor de oppervlakteafwerking gebruik worden gemaakt van een CNC-bewerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER