Investeerders richten hun aandacht op beveiligings- en privacy-startups vanwege de toenemende adoptie van Health AI
Nieuws

Investeerders richten hun aandacht op beveiligings- en privacy-startups vanwege de toenemende adoptie van Health AI

Investeerders ondersteunen nu startups die privacy- en beveiligingsdiensten leveren om AI-gezondheidsproducten op de markt te verbeteren. Ze wachten op de ontwikkeling van veiligheids- en privacyregels om de bescherming van gevoelige gezondheidsgegevens te garanderen. Leiders in de gezondheidszorg adopteren snel generatieve AI-producten die gesprekken tussen artsen en patiënten kunnen transcriberen of wetenschappelijk onderzoek kunnen analyseren. Er is echter een uitdaging bij het meten van de kwaliteit van deze AI-producten, wat bij cyberbeveiligingsexperts zorgen heeft veroorzaakt over mogelijke datalekken.

Deskundigen hebben gewaarschuwd tegen het verbinden van apps van derden met gezondheidszorgnetwerken zonder de juiste beveiligingsmaatregelen, vooral nu het aantal ransomware-aanvallen toeneemt. Toezichthoudende instanties en brancheorganisaties werken aan het vaststellen van standaarden voor het verantwoord gebruik van AI in de gezondheidszorg. Ondanks pogingen om vooroordelen en veiligheidsrisico’s op het gebied van medische AI ​​aan te pakken, bestaat er nog steeds onzekerheid onder ziekenhuizen en startups over de specifieke vereisten en aansprakelijkheden die aan deze regelgeving zijn verbonden.

Verschillende overheidsinstanties en branchegroepen werken samen om regels en aanbevelingen op te stellen voor het gebruik van AI in de gezondheidszorg. Het kan echter maanden of zelfs jaren duren voordat deze regelgeving volledig ten uitvoer is gelegd. Bovendien kunnen deze regels blijven evolueren naarmate de technologie vordert, wat kan leiden tot verdere veranderingen in de regelgeving rond AI in de gezondheidszorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER