Investing.com meldt dat Citi optimistisch is over het aandeel RLX Technology na indrukwekkende winstcijfers over het vierde kwartaal
Technologie

Investing.com meldt dat Citi optimistisch is over het aandeel RLX Technology na indrukwekkende winstcijfers over het vierde kwartaal

Citi heeft zijn standpunt over RLX Technology bijgewerkt, het koersdoel verhoogd naar $ 2,76 en een koopadvies voor het aandeel gehandhaafd. Deze verandering volgde op de sterke financiële prestaties van RLX Technology in het vierde kwartaal van 2023 en overtrof de verwachtingen met een niet-GAAP nettowinst van Rmb430 miljoen. Het effectieve kostenbeheer en de investeringswinst van het bedrijf droegen bij aan dit succes.

Bovendien keerde RLX Technology terug naar de niet-GAAP operationele winstgevendheid met een winst van Rmb76 miljoen na driekwart van operationele verliezen. De omzet steeg ook met 4% op kwartaalbasis tot Rmb520 miljoen, in lijn met de verwachtingen. De marktintroductie van het bedrijf in Noord- en Zuidoost-Azië droeg bij aan deze omzetgroei.

Citi verwacht dat RLX Technology zijn internationale expansie in 2024 zal versnellen, met de nadruk op Azië en Europa. Het bedrijf voorspelt dat niet-Chinese activiteiten in 2024 ruim 60% van de omzet zullen uitmaken en de winstmarges zullen verbeteren. De consolidatie van de buitenlandse activiteiten tegen eind 2025 zal naar verwachting de verdere groei ondersteunen.

Citi benadrukt het concurrerende productaanbod en de distributiemogelijkheden van RLX Technology als aanjagers voor de potentiële groei van het marktaandeel wereldwijd. Het bedrijf heeft een positieve katalysatormonitoring van 90 dagen geïnitieerd en de winstvoorspellingen aangepast, inclusief schattingen voor het fiscale jaar 2026. De uitbreiding naar internationale markten wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor RLX Technology te midden van een langzaam herstel van de e-vapor-activiteiten in China.

LAAT EEN REACTIE ACHTER