Nieuws

Investing.com rapporteert een sterke economie die de Amerikaanse hypotheekrente boven de 7% duwt

De kracht van de Amerikaanse economie heeft ervoor gezorgd dat de hypotheekrente boven de 7% is uitgekomen, wat een aanzienlijke stijging betekent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Freddie Mac meldde dat de gemiddelde hypotheekrente met een looptijd van 30 jaar 7,18% bedroeg, een stijging van 6 basispunten ten opzichte van de week ervoor. Ondertussen was de gemiddelde rente voor een hypotheek met een looptijd van 15 jaar iets lager, namelijk 6,51%, vergeleken met 6,52% de week ervoor, maar aanzienlijk hoger dan de 5,21% van vorig jaar. Deze tarieven worden bepaald op basis van duizenden aanvragen die door kredietverstrekkers in het hele land zijn ingediend.

Uit aanvullende gegevens van Mortgage News Daily bleek dat de gemiddelde hypotheekrente met een looptijd van 30 jaar iets hoger was, namelijk 7,22%. Economen houden deze cijfers nauwlettend in de gaten, omdat ze toekomstige beslissingen van de Federal Reserve kunnen beïnvloeden. De aanhoudend hoge rente verlaagt naar verluidt de vraag van kredietnemers, waarbij hypotheekaanvragen in de eerste volledige week van september het laagste niveau sinds 1996 bereiken.

Ondanks deze hoge tarieven worden potentiële huizenkopers geadviseerd om rond te kijken naar de beste prijsopgave om hun voordelen te maximaliseren. De Mortgage Bankers Association (MBA) voorspelt dat de 30-jaarsrente tegen het einde van het jaar dichter bij de 6% zal liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER