Nieuws

Inwoner van Derby zou betrokken zijn bij meerdere bedrijfsinbraken in Wallingford, beweert de politie

De politie van Wallingford heeft de arrestatie aangekondigd van een lid van een inbraakploeg die zich dit jaar op lokale bedrijven richtte. De inbraken vonden plaats in Rivas Taqueria op 7 maart, George Harte Infiniti op 16 maart en Empire Wine and Liquor op 20 mei en 28 juni. Collin Howard, een 19-jarige uit Derby, is aangeklaagd in verband met deze inbraken. Howard werd in september ook al gearresteerd door de politie van North Haven, die hem identificeerde als lid van een inbraakploeg die sinds begin 2023 betrokken was bij acht inbraken in de staat.

Howard heeft momenteel lopende zaken bij de rechtbank met betrekking tot inbraak, diefstal en crimineel onheil, en wordt geconfronteerd met soortgelijke aanklachten van de politie van Wallingford. Hij wordt vastgehouden in plaats van een borgsom van $ 450.000 en zal op 6 november voor de Superior Court in Meriden verschijnen. De politie kon de arrestatie uitvoeren met de hulp van staats- en federale instanties, evenals de politie uit New Haven en Waterbury. Ze gebruikten getuigenverklaringen, bewakingsvideo’s, mobiele telefoongegevens en huiszoekingsbevelen om Howard in verband te brengen met de inbraken.

Volgens de politie richtten Howard en zijn vermeende medewerkers geldautomaten en voertuigen op de bedrijven. Bij een ander gerelateerd incident werd Quadele Vickers, een inwoner van Ansonia, op 2 augustus door de politie van Wallingford aangeklaagd voor het stelen van twee SUV’s van een plaatselijke Infiniti-dealer in juni. Deze gestolen SUV’s werden later in verband gebracht met inbraken in Waterbury, East Haven en Milford. Weken na zijn arrestatie in Wallingford werd Vickers ook door de politie van North Haven aangeklaagd wegens inbraken die in maart en mei hadden plaatsgevonden. Iedereen die informatie over deze inbraken heeft, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de rechercheafdeling van de politie van Wallingford.

LAAT EEN REACTIE ACHTER