iOS 18 bèta 2 voegt RCS-berichtondersteuning van Apple toe
Technologie

iOS 18 bèta 2 voegt RCS-berichtondersteuning van Apple toe

Apple heeft de tweede bètaversie van iOS 18 uitgebracht, die nu het Rich Communication Service (RCS)-protocol ondersteunt. Met deze update kunnen gebruikers alle functies van iMessage gebruiken om berichten te verzenden en ontvangen via data of WiFi tussen iPhone-gebruikers, maar ook met Android-gebruikers. Voorheen stond Apple alleen het verzenden van berichten, foto's en video's via WiFi-netwerken of mobiele data toe naar andere Apple-apparaten zoals iPhones, iPads en Mac-computers. Berichten die via iMessage worden verzonden, zijn end-to-end gecodeerd en verschijnen in blauwe bubbels. Bij communicatie met Android-apparaten stelt iMessage gebruikers echter in staat berichten te verzenden in sms-/mms-formaten, die niet gecodeerd zijn, en verschijnen in groene bubbels om ze te onderscheiden.

Apple kondigde eind vorig jaar de integratie van het RCS-protocol aan, na de implementatie van hetzelfde protocol door de Google Messages-app in 2019. Het doel achter de integratie was om een ​​betere interoperabiliteitservaring te bieden in vergelijking met sms of mms. Gebruikers die deze functie in de tweede bèta hebben getest, hebben gemeld dat hun apparaten bovenaan de iMessage-chat aangeven dat het bericht een RCS-bericht is. Het RCS-protocol biedt, net als iMessage, verschillende functies zoals schrijfindicatoren, leesmeldingen en de mogelijkheid om foto's en video's van hoge kwaliteit te verzenden.

RCS-berichten, of het nu tekstberichten of multimediabestanden zijn, verschijnen in groene bubbels, in tegenstelling tot traditionele iMessage-communicatie die wordt weergegeven als blauwe bubbels. Deze nieuwe functionaliteit is getest door gebruikers van Amerikaanse operators zoals AT&T, T-Mobile en Verizon. De update is bedoeld om de berichtenervaring voor gebruikers op verschillende apparaten en platforms te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER