Iranian and Russian Foreign Ministers Discuss Recent Developments in Palestine
Nieuws

Iranian and Russian Foreign Ministers Discuss Recent Developments in Palestine

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hussein Emir Abdullahian en zijn Russische tegenhanger Sergey Lavrov bespraken onlangs de bilaterale betrekkingen en de nieuwste ontwikkelingen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Dit gesprek vond plaats via de telefoon, zo blijkt uit een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De twee ministers wisselden van gedachten over regionale kwesties en benadrukten het belang van overleg tussen hoge functionarissen van de twee landen.

Tijdens hun recente ontmoeting in Moskou evalueerden Abdullahiyan en de Russische president Vladimir Poetin de kwesties op de bilaterale samenwerkingsagenda, waarbij ze het belang van hun diplomatieke banden benadrukten. Abdullahiyan veroordeelde het veto van de VS over de ontwerpresolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN-Veiligheidsraad) waarin om humanitaire redenen een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza werd geëist, en bestempelde dit als “het toestaan ​​dat de genocide tegen de bevolking van Gaza voortduurt.” Hij riep op tot onmiddellijke actie om oorlogsmisdaden te stoppen en meer humanitaire hulp naar de Gazastrook te sturen.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov prees ook de recente ontmoeting tussen de Iraanse president en Poetin en benadrukte het belang van hun samenwerking. Hij benadrukte de noodzaak van internationale inspanningen om een ​​staakt-het-vuren in Gaza te bewerkstelligen, de levering van humanitaire hulp aan de bevolking van Gaza te vergroten en een onafhankelijke Palestijnse staat te vestigen.

Over het geheel genomen hebben de gesprekken tussen de twee landen de urgentie onderstreept van het aanpakken van de humanitaire crisis in Gaza en de noodzaak van voortdurende diplomatieke inspanningen om vrede en stabiliteit in de regio te bevorderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER