Is het opvliegende karakter van Porteous een probleem in cruciale wedstrijden?
Sport

Is het opvliegende karakter van Porteous een probleem in cruciale wedstrijden?

De Schotse verdediger Ryan Porteous kreeg vrijdag een rode kaart in de 5-1 nederlaag van het team tegen Duitsland vanwege een gevaarlijke uitdaging op Ilkay Gundogan. Dit resulteerde in een schorsing van twee wedstrijden voor de centrale verdediger van Watford vanwege ‘ernstig ruig spel’. Porteous heeft in het verleden problemen gehad met discipline, nadat hij tijdens zijn tijd bij Hibernian 36 keer werd geboekt en vier keer van het veld werd gestuurd.

Leanne Crichton, een BBC-expert, is van mening dat Porteous moet nadenken over hoe hij als voetballer wordt gezien. Ze zei dat dit incident hem waarschijnlijk zijn hele carrière zal achtervolgen, tenzij hij zijn gedrag op het veld aanpakt. Crichton suggereerde dat Porteous de kans kreeg om zijn imago te verbeteren toen hij vorig jaar naar Watford verhuisde, en dat hij nu zal moeten werken om het vertrouwen van hoofdcoach Steve Clarke te herwinnen.

Hoewel het talent van Porteous als centrale verdediger nooit in twijfel is getrokken, zijn zijn discipline en temperament vaak benadrukt. Crichton zei dat zijn agressieve speelstijl bij Hibernian hem de reputatie had opgeleverd dat hij heethoofdig en reactief was. Sinds hij bij Watford kwam, is zijn gedrag op het veld echter verbeterd.

Crichton benadrukte dat Porteous zichzelf zal moeten bewijzen als een betrouwbare speler in cruciale wedstrijden. De verdediger zal moeten werken aan het herstel van zijn imago, terwijl de supporters en zijn manager vooruitgaan. Het is essentieel voor Porteous om zich te concentreren op zijn gedrag en gedrag op het veld om ervoor te zorgen dat hij positief wordt gezien als een topvoetballer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER