Is the US Stock Market Dominating the World While Paris and London Lag Behind?
Nieuws

Is the US Stock Market Dominating the World While Paris and London Lag Behind?

De “Birkenstock spread” is een interessante manier om de prestaties van twee Europese schoenenbedrijven op de aandelenmarkt te vergelijken sinds ze naar de beurs gingen. Eén staat genoteerd in New York en de andere in Londen. Deze vergelijking zou aanleiding moeten geven tot bezorgdheid in de financiële centra van Europa, en niet alleen in Groot-Brittannië.

Het is duidelijk dat de VS in deze vergelijking de overhand hebben. Birkenstock Holding Plc is erin geslaagd zich te herstellen van een van de slechtste marktdebuuten in twintig jaar nadat hij ervoor had gekozen om in New York te noteren in plaats van in zijn thuisland Duitsland. Het ligt momenteel 8% boven de initiële openbare aanbiedingsprijs. Aan de andere kant heeft het in Londen genoteerde Dr. Martens Plc, bekend om zijn Anglo-Duitse laarzen, een aanzienlijke daling van 40% gezien in dezelfde periode en ligt het ruim onder de beursintroductieprijs na een winstwaarschuwing in november. Volgens gegevens van Bloomberg genereren deze bedrijven ongeveer 45% tot 55% van de omzet uit de VS.

Deze vergelijking benadrukt de verschillen in prestaties van Europese bedrijven die op verschillende internationale markten genoteerd staan. De beslissing om in de VS of Londen naar de beurs te gaan, lijkt een aanzienlijke impact te hebben gehad op de manier waarop deze bedrijven het op de aandelenmarkt hebben gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER