Is XDefiant het volgende schietspel dat je moet spelen?
Technologie

Is XDefiant het volgende schietspel dat je moet spelen?

Af en toe verschijnt er een game die de ‘game killer’ wordt genoemd, met als doel de dominante first-person shooter-oorlogsfranchise van ‘Call of Duty’ te onttronen. Ondanks enkele naaste concurrenten zoals “Battlefield: Bad Company 2”, is Call of Duty erin geslaagd zijn sterke positie in het genre te behouden. Nu is het de beurt aan “XDefiant”, een gratis game ontwikkeld door Ubisoft die verschillende klachten over Call of Duty aanpakt. Maar is het de moeite waard om te spelen?

“XDefiant” is ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en is een gratis te spelen multiplayer-shooter waarbij twee teams van zes spelers het tegen elkaar opnemen in verschillende modi. Vergelijkingen maken met Call of Duty is onvermijdelijk, omdat beide games snelle gevechtservaringen bieden gericht op doel en reflexen. De game bevat klassieke wapens zoals het M1911-pistool, het P90-machinepistool en het AK-47-aanvalsgeweer, die doen denken aan Call of Duty.

“XDefiant” is echter niet zomaar een Call of Duty-exemplaar; het bevat ook elementen uit ‘Overwatch’. Vier van de vijf spelmodi in “XDefiant” lenen mechanica van Overwatch, terwijl één modus lijkt op Call of Duty’s Kill Confirmed. De game bevat prototypes of helden met een uniek uiterlijk, persoonlijkheden en speciale vaardigheden, waardoor de gameplay wordt verbeterd.

De klassen in “XDefiant” zijn gecategoriseerd door facties uit verschillende Ubisoft-franchises, elk met verschillende attributen en vaardigheden. Deze facties vervullen rollen die vergelijkbaar zijn met traditionele spelklassen, met unieke passieve eigenschappen en krachtige Ultras. De afwezigheid van op vaardigheden gebaseerde matchmaking in het spel onderscheidt het van Call of Duty en biedt een ervaring die prioriteit geeft aan afwisseling en lange wachttijden en voorspelbaarheid vermijdt.

Ondanks de voordelen heeft “XDefiant” tekortkomingen, vooral in het gratis te spelen mechanisme. De voortgang kan traag zijn vanwege de hoge ervaringspuntenvereisten voor het ontgrendelen van inhoud. Het bedrijfsmodel van de game heeft een negatieve invloed op spelers doordat ze mogelijk worden gedwongen aankopen te doen om in een aangenaam tempo vooruitgang te boeken.

Hoewel “XDefiant” misschien geen “Call of Duty-moordenaar” is, biedt het voldoende interessante kwaliteiten om spelers aan te trekken die op zoek zijn naar een andere FPS-ervaring. De game heeft een aanzienlijke spelersbasis opgebouwd en biedt een verfrissend alternatief voor fans van traditionele FPS-gameplay of mensen die op zoek zijn naar nieuwe ervaringen. Gratis beschikbaar op PlayStation 5, Xbox Series X/S en Windows.

Naast “XDefiant” zijn er nog verschillende andere opmerkelijke FPS-titels die het ontdekken waard zijn. “Counter Strike 2” biedt verbeterde graphics met behoud van de strategische gameplay die het tot een klassieker heeft gemaakt. “Halo Infinite” levert spannende gevechten als SPARTAANSE supersoldaat, aantrekkelijk voor fans van multiplayer-shooters. “Overwatch 2” blijft spelers aantrekken met zijn unieke helden en intense gameplay. Ten slotte combineert “Valorant” aspecten van Counter-Strike en Overwatch voor een strategische en op vaardigheden gebaseerde game-ervaring.

Elk van deze FPS-titels biedt een unieke game-ervaring en komt tegemoet aan verschillende voorkeuren. Of je nu fan bent van klassieke FPS-gameplay of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, deze titels bieden urenlang entertainment op verschillende platforms.

LAAT EEN REACTIE ACHTER