Is Zagreb’s Cleanliness at Risk as Reduced Garbage Collection Resembles Naples? Only the Center to Remain Clean.
Nieuws

Is Zagreb’s Cleanliness at Risk as Reduced Garbage Collection Resembles Naples? Only the Center to Remain Clean.

Er is een veiligheidsprotocol opgesteld voor de verwijdering van afval op de stortplaats in Jakuševec om prioriteit te geven aan de veiligheid van werknemers en burgers. Dit beveiligingsprotocol zal de afvalverwerking tot nader order vertragen en bemoeilijken, wat zal leiden tot een afname van de afvalverwijdering in de hele stad. In een persbericht van Zagrebački Holding dat vrijdag aan de burgers werd gestuurd, vroegen zij om geduld en begrip vanwege de complexe situatie.

Het onderzoek naar de oorzaak van de tweede aardverschuiving op de stortplaats is nog gaande, na een eerdere aardverschuiving in Novi Zagreb begin november. De eerste aardverschuiving veroorzaakte een ondraaglijke stank, maar veroorzaakte geen gewonden. Drie arbeiders raakten echter gewond, van wie er één begin december zijn arm verloor bij een volgend incident. Werknemers zijn bezorgd over de risico’s waarmee zij worden geconfronteerd en hebben hun woede geuit over de situatie. De vakbond Čistoća heeft aangekondigd dat de afvalinzameling met de helft zal worden verminderd, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over de ophoping van afval op straat.

Problemen met de afvalverwerking in Zagreb hebben geleid tot kritiek op het stadsbestuur, waarbij de voorzitter van de Nieuwe Vakbond suggereerde dat ze hun geloofwaardigheid hebben verloren. Op dezelfde manier bekritiseerde de belangrijkste vakbondscommissaris van het Nieuwe Syndicaat in Čistoća de regerings- en veiligheidsnormen, waarbij hij het gebrek aan beschermende uitrusting voor werknemers benadrukte. Er zijn zorgen geuit over de mogelijkheid dat de stad onder het afval terechtkomt als de afvalverwijdering aanzienlijk wordt verminderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER