Israël en Sri Lanka bereiken overeenkomst voor rechtstreekse vluchten
Nieuws

Israël en Sri Lanka bereiken overeenkomst voor rechtstreekse vluchten

Tijdens een werkbezoek aan Sri Lanka ondertekende de Israëlische minister van Transport Miri Regev een overeenkomst voor directe luchtdiensten tussen Israël en Sri Lanka met de minister van Havens, Scheepvaart en Luchtvaart, Nimal Siripala de Silva. De overeenkomst heeft tot doel de toegang van Sri Lankaanse werknemers tot Israël te vergemakkelijken op grond van interstatelijke arbeidsovereenkomsten, en de toegang van Israëlische toeristen tot Sri Lanka. De overeenkomst voor directe luchtdiensten werd ondertekend twee weken nadat de Israëlische luchtvaartmaatschappij Arkiya rechtstreekse vluchten tussen de luchthaven Ben Gurion en Colombo begon uit te voeren.

De ondertekening van de overeenkomst markeert een stap in de richting van het verbeteren van de connectiviteit tussen de twee landen en het vergemakkelijken van reizen voor zowel werknemers als toeristen. Nu er directe luchtdiensten beschikbaar zijn, wordt verwacht dat dit de handel, het toerisme en de culturele uitwisseling tussen Israël en Sri Lanka zal stimuleren. De overeenkomst wordt gezien als een positieve ontwikkeling in het versterken van de bilaterale relatie tussen de twee naties.

Over het geheel genomen is de overeenkomst over directe luchtdiensten tussen Israël en Sri Lanka een belangrijke mijlpaal in het bevorderen van nauwere banden tussen de twee landen. Er wordt verwacht dat het meer mogelijkheden zal creëren voor reizen, handel en samenwerking, wat beide landen ten goede zal komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER