Israel strikes multiple Hezbollah targets in southern Lebanon
Nieuws

Israel strikes multiple Hezbollah targets in southern Lebanon

Dinsdag voerde het Israëlische leger nieuwe luchtaanvallen uit op verschillende ‘terroristische infrastructuren’ van de sjiitische partijmilitie Hezbollah in Zuid-Libanon. Er is momenteel geen informatie beschikbaar over eventuele slachtoffers. Deze bomaanslagen maken deel uit van de voortdurende botsingen die bijna zeven maanden geleden begonnen na aanvallen van de Islamitische Verzetsbeweging (Hamas) op Israëlisch grondgebied.

Volgens een verklaring op de website van het Israëlische leger richtten gevechtsvliegtuigen zich op de Hezbollah-infrastructuur in Kafarkila en Al Khiam in Zuid-Libanon. Daarnaast werden twee antitankraketten afgevuurd richting het noorden van het land, met name Merhav Dov, maar deze raakten open ruimtes zonder slachtoffers of schade te veroorzaken. De IDF bevestigde dat zij wraak hebben genomen op de bronnen van de raketaanvallen.

Het Israëlische leger en Hezbollah zijn, met de steun van Iran en aanzienlijke politieke invloed in Libanon, sinds 8 oktober sporadisch betrokken bij botsingen. Deze botsingen begonnen een dag na de Hamas-aanvallen, die volgens de Israëlische autoriteiten tot talloze slachtoffers en ontvoeringen leidden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER