Italië’s aankondiging van een fonds voor de vooruitgang van kunstmatige intelligentie
Technologie

Italië’s aankondiging van een fonds voor de vooruitgang van kunstmatige intelligentie

Italië is van plan een investeringsfonds op te zetten met een startkapitaal van één miljard euro om de ontwikkeling van projecten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) te bevorderen, zo maakte premier Giorgio Meloni dinsdag bekend. Het fonds zou, met de steun van CDP Venture Capital, een tak van de staatsontwikkelingsbank Casse Depositi e Prestiti (CDP), potentieel nog eens twee miljard euro uit de particuliere sector kunnen ophalen, aldus CDP-CEO Agostino Scornajenchi. Meloni en Scornajenchi spraken op een kunstmatige intelligentieconferentie in Rome.

Italië, dat momenteel voorzitter is van de G7-groep, wil dit standpunt gebruiken om de aandacht te vestigen op de impact van kunstmatige intelligentie op banen en ongelijkheid. Ze richten zich ook op het creëren van omstandigheden die de ontwikkeling van AI-technologie in het land bevorderen. Meloni stelde dat Italië zijn unieke weg moet vinden in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en benadrukte dat de regering werkt aan wetgeving om de sector te reguleren.

De Italiaanse premier maakte melding van plannen om de komende weken een wet in te voeren die principes en voorschriften zou vaststellen in overeenstemming met de Europese normen voor de goedkeuring en bevordering van AI-projecten in Italië. Ondersecretaris Alessi Butti deelde ook dat de regering een toezichthoudend orgaan zal oprichten ter ondersteuning van de implementatie van de nationale strategie voor AI-ontwikkeling.

Naast de discussies over kunstmatige intelligentie is het belangrijk om te onthouden dat kansspelen verslavend kunnen zijn en dat individuen zich bewust moeten zijn van de risico’s die aan gokken verbonden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER