Japan breidt zijn steun uit aan Oekraïne door biobrandstoftechnologie te leveren voor wederopbouwinspanningen
Technologie

Japan breidt zijn steun uit aan Oekraïne door biobrandstoftechnologie te leveren voor wederopbouwinspanningen

Japan is van plan de wederopbouwinspanningen van Oekraïne te ondersteunen door technologie voor de productie van biobrandstoffen te leveren. Dit plan zal volgende maand worden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Tokio, waar functionarissen uit beide landen de steun voor het herstel van Oekraïne zullen bespreken. De Japanse regering verwacht dat de biobrandstoftechnologie een nieuwe industrie zal creëren in Oekraïne, een land dat rijk is aan hulpbronnen die als brandstof kunnen worden gebruikt.

In tegenstelling tot de Verenigde Staten en Europa heeft Japan een zelfopgelegd verbod op wapenexporten en richt het zich in plaats daarvan op manieren om te helpen bij het herstel en de wederopbouw na de Russische invasie. Er wordt verwacht dat Japanse bedrijven tijdens de komende conferentie zullen instemmen met het leveren van technologie voor de productie van hernieuwbare energie en aanverwante apparatuur.

Biobrandstoffen, geproduceerd uit gewassen en veeafval, kunnen worden gebruikt voor energieopwekking en worden gezien als een technologie die kan leiden tot inspanningen om de economie koolstofvrij te maken. De Japanse regering verwacht dat dit bedrijf veelbelovende exportproducten voor Oekraïne zal opleveren en mogelijk de inkomsten uit buitenlandse valuta van het land zal helpen vergroten.

Japan overweegt ook om prothetische benen aan te bieden die zijn gemaakt met 3D-printtechnologie en technologie voor de behandeling van posttraumatische stressstoornissen. Daarnaast zijn ze van plan de introductie van medische zorg op afstand en slimme landbouwtechnologieën in Oekraïne te ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER