Jeanine Longboy gaat naar Los Angeles voor een wetenschapsbeurs
Nieuws

Jeanine Longboy gaat naar Los Angeles voor een wetenschapsbeurs

Kaua'i High School senior Jeanine Longboy en haar leraar Alexa Nelson zullen Kaua'i vertegenwoordigen op de International Science and Engineering Fair in Los Angeles van 11 tot 17 mei. Ze maken deel uit van de Hawaï-staatsdelegatie met 21 projecten die meedoet met ongeveer 3.000 projecten uit alle 50 staten, Amerikaanse territoria en 87 landen voor prijzen en beurzen voor een totaalbedrag van meer dan $ 3 miljoen.

Longboy kwam naar voren als de beste student op de Kaua'i Regional Science and Engineering Fair, gehouden in de Kaua'i War Memorial Convention Hall. Ze was een van de 15 studenten van verschillende scholen op het eiland die deelnamen aan de 67e Hawai'i State Science and Engineering Fair. Longboy's project, getiteld 'Identifying Photosynthetic Microeukaryots and Cyanobacteria in the Diet of Tilapia in the 'Alekoko Fishpond Using eDNA', werd tweede in Aard- en Milieuwetenschappen en ontving drie speciale prijzen, waaronder beurzen voor een totaalbedrag van $ 2.600.

Andere studenten uit Kaua'i die uitblonken op de staatsbeurs zijn onder meer Ashley Chun van Island School, die de eerste plaats in Material Science won voor haar project over 'Het gebruik van organische matten om olievlekken op te ruimen' en een studiebeurs van $ 500 ontving. Lauryn Hashimoto van Kaua'i High School won ook een studiebeurs en verdiende daarmee een Associated Chinese Women University Award van $ 200.

Bovendien ontving Tanner Miller van Island School een Institute of Electrical and Electronic Engineers, Junior Division Award met een studiebeurs van $ 100. Het team van Kiopaa Hermosura en Kellen Nitta van Kapa'a Middle School behaalde de derde plaats in Aard- en Milieuwetenschappen voor hun project over “The Aquaponic System vs. Soil.” Al deze studenten zullen in de toekomst Kaua'i gaan vertegenwoordigen op verschillende wetenschapsbeurzen en wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER