Jeremy Roach meldt zich voor NBA Draft terwijl hij ook het transferportaal betreedt;  zal de universiteitsgeschiktheid behouden
Sport

Jeremy Roach meldt zich voor NBA Draft terwijl hij ook het transferportaal betreedt; zal de universiteitsgeschiktheid behouden

Duke point guard Jeremy Roach maakte op sociale media bekend dat hij het transferportaal zal betreden na vier seizoenen bij de Blue Devils te hebben doorgebracht. Roach, een voormalige vijfsterrenprospect, startte 108 wedstrijden onder coaches Mike Krzyzewski en Jon Scheyer. Ondanks het vertrek van Roach heeft Duke de terugkerende bewakers Caleb Foster en Tyrese Proctor, waardoor het waarschijnlijk is dat het team zal proberen een nieuwe bewaker toe te voegen via het transferportaal nadat Jared McCain is verloren aan de NBA Draft.

Hoewel de Blue Devils een sterke rekruteringsklasse hebben, zijn geen van de zes verplichtingen traditionele on-ball guards, waardoor Roach een waardevolle aanvulling is voor elk team. Roach zal nog één seizoen in aanmerking komen in de transfercyclus van 2024, nadat hij tijdens het seizoen 2023-2024 de All-ACC-onderscheiding van het derde team heeft behaald. Hij scoorde gemiddeld 14 punten en 3,3 assists per wedstrijd met een indrukwekkend 3-punts schietpercentage van 42,9% tijdens zijn tijd bij Duke.

Roach had een succesvolle carrière bij Duke, met als hoogtepunt zijn prestaties in het NCAA-toernooi van 2022, waar hij de Blue Devils hielp naar de Final Four in Krzyzewski's laatste seizoen als coach. Zijn vermogen om efficiënt te scoren in situaties onder hoge druk maakte hem tot een waardevolle aanwinst voor het team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER