Jonathan Broom-Edwards clinches gold in high jump at Para Athletics World Championships
Nieuws

Jonathan Broom-Edwards uit Groot-Brittannië behaalde zijn derde opeenvolgende titel hoogspringen op de wereldkampioenschappen para-atletiek in Kobe. De 35-jarige, de gouden medaillewinnaar van 2019 en Paralympisch kampioen, won goud door bij zijn eerste poging 2,04 meter te springen. Vorig jaar deelde hij goud op het WK met Maciej Lepiato uit Polen. De tweede plaats ging naar Derek Loccident uit de VS, een voormalig American football-speler die in 2019 een deel van zijn been verloor bij een treinongeluk. Lepiato pakte brons na drie keer falen op 2,04m.

Broom-Edwards sprak zijn tevredenheid uit over zijn prestaties, maar erkende dat er nog ruimte voor verbetering is. Hij zei dat zijn lichaam de effecten van de viering voelde nadat hij 2,04 meter had gepasseerd. Hij benadrukte ook de aanwezigheid van nieuwe gezichten in de competitie en prees het evoluerende karakter van de sport.

Paralympisch kampioen Thomas Young won zilver in de T38 100m-finale, waarbij de Amerikaan Jaydin Blackwell een kampioenschapsrecord vestigde en de eerste plaats behaalde. Young sprak over zijn teleurstelling over het niet winnen, maar benadrukte de komende focus op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Zac Shaw won voor de tweede keer op rij brons in de T12 100m-finale, waarmee hij de beste tijd van het seizoen neerzette.