Kaas en zuivelproducten teruggeroepen door volksgezondheidsfunctionarissen
Nieuws

Kaas en zuivelproducten teruggeroepen door volksgezondheidsfunctionarissen

Volksgezondheidsfunctionarissen hebben deze week terugroepacties uitgevaardigd voor een aantal kazen, zuivelproducten en kant-en-klare maaltijdpakketten vanwege mogelijke Listeria-infectie. Deze terugroepactie is het resultaat van een meerjarig onderzoek naar Listeria monocytogenes-infecties die volgens de Food and Drug Administration in verband zijn gebracht met sommige producten van Rizo Lopez Foods, Inc., uit Modesto, Californië. Sinds het begin van het onderzoek zijn er landelijk 26 geregistreerde infecties geweest, waarvan twee in Texas.

Betrokken producten zijn onder meer bepaalde ricotta-kazen, cotija-kazen, queso fresco, zure room, dressings of sauzen op basis van room, bereide gerechten en saladepakketten, en Tio Francisco-yoghurts. Raadpleeg de FDA-lijst voor de exacte details van teruggeroepen artikelen en merken. Deze lijst bevat enkele producten van Trader Joe’s, HEB en Whole Foods die de bovenstaande ingrediënten gebruiken.

Hoewel iedereen besmet kan raken met Listeria, lopen zwangere mensen, pasgeborenen, mensen van 65 jaar en ouder en mensen met een verzwakt immuunsysteem het grootste risico op een ernstige ziekte. Symptomen van infectie kunnen koorts, vermoeidheid, spierpijn, braken, misselijkheid en diarree zijn. Ernstigere gevallen kunnen zijn: stijve nek, hoofdpijn, evenwichtsverlies, verwarring en convulsies.

De Centers for Disease Control and Prevention raadt aan om teruggeroepen producten weg te gooien, de koelkast of aanrechtoppervlakken schoon te maken die mogelijk in contact zijn gekomen met de teruggeroepen producten, en onmiddellijk een zorgverlener te bellen als er symptomen van een Listeria-infectie zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER