Ken Roczen domineert kwalificatie 1 in Monster Energy Supercross Ronde 10 dekking vanuit Indianapolis
Sport

Ken Roczen domineert kwalificatie 1 in Monster Energy Supercross Ronde 10 dekking vanuit Indianapolis

Ronde 10 van het Monster Energy Supercross-seizoen 2024 vindt plaats in het Lucas Oil Stadium, waar de tweede van drie races in Triple Crown-formaat wordt gehouden. Jett Lawrence heeft opeenvolgende overwinningen behaald, waardoor hij de eerste rijder dit jaar is die deze prestatie heeft behaald. De rest van het veld zal hem in het vizier moeten houden als ze hopen kans te maken op het kampioenschap.

In de 450s-kwalificatiesessie zette Ken Roczen de snelste tijd neer van 49.329, waarmee hij zijn liefde voor dit circuit toonde. Jason Anderson en Justin Barcia volgden op respectievelijk de tweede en derde plaats. Barcia heeft een sterk record in Indianapolis, met tweede plaatsen in de afgelopen drie jaar. Justin Cooper en Eli Tomac completeerden de top vijf, terwijl Jett Lawrence op de 11e plaats eindigde, maar de verwachting is dat hij daar niet lang zal blijven.

In de 250s-kwalificatiesessie bepaalde Haiden Deegan het tempo met een tijd van 50.121, waarbij hij alle controverses rondom hem terzijde schoof. Hij werd gevolgd door Tom Vialle en Max Anstie op respectievelijk de tweede en derde plaats. Cameron McAdoo en Daxton Bennick completeerden de top vijf in deze sessie.

Terwijl we anticiperen op de belangrijkste races voor vanavond, kunnen fans op de hoogte blijven van recent Supercross-nieuws. Michael Mosiman heeft zich aangesloten bij Star Yamaha, terwijl Robbie Wageman retro-uitrusting terugbrengt. Er zijn vijf belangrijke dingen waar je op moet letten in Indy, waaronder de tweede strafschop van Haiden Deegan in Birmingham, Jett Lawrence die zijn voorsprong in punten uitbreidt met een overwinning in Birmingham, en meer updates over verschillende rijders en hun prestaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER