Kentucky LGBTQ+ gezondheids- en welzijnsbeurs: een uniek evenement in zijn soort
Nieuws

Kentucky LGBTQ+ gezondheids- en welzijnsbeurs: een uniek evenement in zijn soort

De Kentucky LGBTQ+ Health and Wellness Fair vond dit weekend plaats in Lexington en was de eerste keer dat het evenement plaatsvond. De beurs had tot doel de deelnemers waardevolle informatie te bieden over verschillende bronnen en organisaties in de gemeenschap, met een specifieke focus op gezondheidsgerelateerde onderwerpen.

De beurs, georganiseerd door Shannon Ashley, was een reactie op vragen van leden van de gemeenschap die toegang zochten tot gezondheidsbronnen en informatie. Ruim 40 leveranciers namen deel aan het evenement en boden een breed scala aan informatie en diensten aan. Onder de verkopers bevonden zich gezondheidsgerelateerde organisaties, maar ook organisaties als Camp Beacon, het Lexington Pride Center en Trans Parent Lex.

Naast informatietafels waren er op de beurs gratis snelle HIV-tests beschikbaar. Deze tests werden, samen met preventieve middelen, aan de aanwezigen verstrekt om de gezondheid en het welzijn binnen de LGBTQ+-gemeenschap te bevorderen. Glenn Means, commissielid van de beurs, benadrukte het belang van het verbinden van individuen met gezondheidszorgdiensten en -bronnen via evenementen als deze.

Het succes van de Kentucky LGBTQ+ Health and Wellness Fair heeft geleid tot discussies over het voortzetten van het evenement in de toekomst. Er zijn plannen in de maak om de beurs volgend jaar mogelijk opnieuw te organiseren, waardoor de LGBTQ+-gemeenschap in Kentucky nog meer mogelijkheden krijgt om toegang te krijgen tot de nodige middelen en ondersteuning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER