Kika/Leiner streeft naar een “schuldenvrije” status
Nieuws

Kika/Leiner streeft naar een “schuldenvrije” status

De meubelketen kikaLeiner heeft aangekondigd dat ze ernaar uitkijken om hun saneringsprocedures tegen het najaar van 2023 af te ronden. Volgens Volker Hornsteiner, manager van kikaLeiner, is de omzetontwikkeling “bevredigend” en sluit deze aan bij het herstructureringsplan van het bedrijf.

Een van de belangrijkste aspecten van de nieuwe aanbetalingsbescherming van kikaLeiner is het opbouwen van het vertrouwen van klanten bij het doen van grotere aankopen, zoals keukens. Het geld van de klant wordt op een geblokkeerde rekening gestort en wordt pas vrijgegeven aan het bedrijf nadat de goederen zijn geleverd.

De mededirecteur van kikaLeiner verklaarde dat er essentiële beslissingen zijn genomen, waaronder het verminderen van het aantal vestigingen, het stroomlijnen van het assortiment en het versterken van de eigen merken van het bedrijf. De focus ligt nu op de behoeften van de klant.

Ondanks de hoge inflatie, strengere richtlijnen voor woningkredieten en een recessie in de bouwsector heeft het bedrijf goede hoop dat de vraag zal aantrekken, vooral met de introductie van hun nieuwe discount-huismerk OHO! in april. Het aandeel van de eigen merken zal naar verwachting stijgen van 20 naar 30 procent. Meubelmerken als Team 7 en ADA, maar ook keukenmerken als DAN en EWE zullen nog steeds deel uitmaken van het assortiment.

In het boekjaar 2022/23 bedroeg de omzet van de meubelketen 597 miljoen euro met een geaccumuleerd verlies van 144 miljoen euro, zo blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarrekening. Het bedrijf verwacht voor 2023/2024 een omzet tussen de 300 en 400 miljoen euro met een gehalveerd vestigingennetwerk.

De meubelketen kikaLeiner heeft de afgelopen tien jaar aanzienlijke veranderingen in eigendom, faillissementen en vestigingssluitingen ondergaan. Na de overname door de Signa Group in juni 2023 onderging de meubelketen een herstructureringsproces en vroeg het faillissement aan. De nieuwe eigenaar Hermann Wieser heeft echter een langetermijninvestering in de meubelketen uitgesproken en het eigen vermogen voor de komende jaren veiliggesteld.

Het is duidelijk dat kikaLeiner met veel uitdagingen te maken heeft gehad, maar het bedrijf is optimistisch over hun toekomstperspectieven en blijft werken aan het stabiliseren van de organisatie en het bereiken van financiële stabiliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER