Kirksville High School Girls' Soccer-team stelt de overwinning op Battle High School veilig
Sport

Battle nam het op tegen Kirksville in hun laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. De eerste helft verliep rustig en beide ploegen bleven tot aan de rust puntloos. Kirksville kwam echter sterk naar voren in de tweede helft met twee snelle doelpunten binnen de eerste acht minuten, wat de toon zette voor de rest van de wedstrijd. Lauren Albright van Tigers scoorde al vroeg twee doelpunten en bleef het veld domineren, en scoorde uiteindelijk later in de wedstrijd een derde doelpunt.

Terwijl Kirksville balbezit behield, profiteerde Lucy Tiedemann van Tigers van een verdedigingsfout van Battle en scoorde een doelpunt, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar 3-0. Tiedemann bleef indruk maken met opeenvolgende doelpunten, waardoor de voorsprong van de Tigers op 4-0 kwam. De doelman van Battle, Ainsley Craver, maakte een aantal indrukwekkende reddingen om het momentum van Kirksville tijdelijk tot stilstand te brengen.

Kirksville gaf niet op, waarbij Carrigan Maggart Kate Vincent assisteerde bij het scoren van een nieuw doelpunt. Met nog tien minuten te gaan verzekerde Kirksville zich van een 7-0 voorsprong op Battle, wat resulteerde in Battle's 15e opeenvolgende nederlaag. De overwinning van Kirksville bereidde hen voor op hun komende Klasse 2 District 8-toernooi tegen Chillicothe. Ondertussen zal Battle strijden in het Class 4 District 6 Tournament tegen Blue Springs South.