Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) zouden aanzienlijke tijd kunnen besparen door technologische oplossingen volledig te adopteren
Technologie

Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) zouden aanzienlijke tijd kunnen besparen door technologische oplossingen volledig te adopteren

Een nieuw rapport beweert dat kleine bedrijven in Groot-Brittannië tot wel drie en een halve werkweek zouden kunnen verspillen als gevolg van een onwil om tijdbesparende technologische productiviteitsinstrumenten te gebruiken. Het onderzoek, ondersteund door Tech Hub, biedt inzicht in de lage acceptatie van nuttige diensten op de werkplek en de potentiële voordelen van het gebruik van de juiste tools. Het rapport schetst ook drie belangrijke aanbevelingen om de juiste soort transformaties aan te moedigen, waaronder beloningen, prikkels en investeringen in training.

Uit de cijfers blijkt dat er over de hele linie weinig gebruik wordt gemaakt van softwareoplossingen: slechts 14% gebruikt opslag van derden en cloudopslag voor back-ups en 29% gebruikt CRM-software. De kosten van softwarelicenties werden geïdentificeerd als de belangrijkste factor die zeven op de tien bedrijven ervan weerhoudt nieuwere technologieën te adopteren. Bovendien heeft slechts één op de drie bedrijven er ‘zeer veel vertrouwen’ in dat zij over de juiste vaardigheden beschikken om de technologie te gebruiken, wat de wanhopige behoefte aan training en opleiding voor zowel werknemers als leiders benadrukt.

Tech Hub waarschuwt dat de Britse MKB-gemeenschap, zonder nieuwere technologieën te adopteren, tijdwinst, grotere veiligheid, op bewijs gebaseerde besluitvorming, nieuwe verkopen en zakelijk succes zal mislopen. Cisco UK & Ireland’s Managing Director voor kleine en middelgrote ondernemingen, Aine Rogers, benadrukte het belang van de juiste technologie om het MKB in staat te stellen nieuwe markten te betreden, nieuwe talentbronnen aan te boren en innovatie te stimuleren.

Het onderzoek benadrukt de noodzaak voor de overheid en technologieleveranciers om samen te komen om de ondersteuning te coördineren. Tech Hub heeft opgeroepen tot financiële steun en andere beloningen voor het MKB, vergelijkbaar met programma’s in Singapore en Zuid-Korea. Het rapport suggereert ook gerichte fiscale stimuleringsmaatregelen en subsidies en meer investeringen in trainingsprogramma’s om het gebrek aan vaardigheden aan te pakken, wat de op één na grootste zorg is voor het MKB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER