Kunstmatige intelligentie versnelt de responstijden bij noodsituaties in stedelijke gebieden
Technologie

Kunstmatige intelligentie versnelt de responstijden bij noodsituaties in stedelijke gebieden

Gemeentelijke afdelingen worden geconfronteerd met problemen met valse 911-oproepen en overvolle straten die de voortgang van ambulances en brandweerwagens belemmeren om hun bestemming te bereiken. Technologie wordt nu echter gebruikt om verkeerspatronen te doorbreken en prioriteit te geven aan noodsituaties, waardoor het voor voertuigen gemakkelijker wordt om door het verkeer te navigeren.

In Amerikaanse steden komen startups naar voren als sleutelspelers in het radicaal veranderen van de reactietijden op noodsituaties. Deze startups zijn gericht op het inzetten van technologie om processen te stroomlijnen en de efficiëntie in noodsituaties te verbeteren. C2Smarter gebruikt bijvoorbeeld sensoren om brandweerwagens te helpen effectiever door de drukke straten van Manhattan te manoeuvreren. Op dezelfde manier gebruikt Lyt kunstmatige intelligentie om verkeerslichten in steden als San Jose en Seattle te optimaliseren, waardoor stadsvoertuigen hun beoogde locaties sneller kunnen bereiken.

Bovendien zorgt MD Ally voor een revolutie in de manier waarop 911-oproepen worden afgehandeld in Phoenix en Fort Myers, Florida. Door oproepen te triageren en door te sturen, zorgt MD Ally ervoor dat de spoedeisende hulpafdelingen van ziekenhuizen niet worden overspoeld met niet-kritieke gevallen, waardoor mensen snel de juiste zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Over het geheel genomen blijken deze technologische ontwikkelingen van onschatbare waarde te zijn bij het verbeteren van de responstijden bij noodsituaties, terwijl ze ook geld besparen voor gemeentelijke afdelingen. Door prioriteit te geven aan noodsituaties en efficiënte oplossingen te implementeren, hervormen deze startups het landschap van hulpdiensten in steden in het hele land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER