Nieuws

Kyra Cooney-Cross, Matildas’ standout player in FIFA Women’s World Cup, joins Arsenal in Women’s Super League

Kyra Cooney-Cross, de getalenteerde middenvelder van de Matildas, heeft een droomtransfer naar Arsenal veiliggesteld na een indrukwekkende prestatie op het WK. Cooney-Cross speelde op vier minuten na alle wedstrijden van Australië in het toernooi. Ze maakte als 15-jarige haar debuut in de A-League voor Melbourne Victory en sluit zich nu aan bij collega-Matildas Steph Catley en Caitlin Foord bij Arsenal. De Engelse reuzen tekenden haar voor een contract van twee jaar, waarbij hoofdcoach Jonas Eidevall haar prees als een van de beste jonge spelers ter wereld.

Cooney-Cross uitte haar opwinding over haar toetreding tot Arsenal en zei dat het goed voelde zodra ze hoorde van hun interesse. De verhuizing vond plaats op de laatste dag van de transferperiode, waarbij Arsenal naar verluidt $ 270.000 voor haar betaalde, een aanzienlijk bedrag in het damesvoetbal. De sterke prestatie van Cooney-Cross tijdens het WK toonde haar kracht en vaardigheid op het middenveld, ondanks dat ze een van de jongste spelers van de Australische ploeg was. Eidevall gelooft dat ze een uitstekende aanwinst zal zijn voor het middenveld van Arsenal, waarbij haar passingsvermogen en explosiviteit worden benadrukt.

De reis van Cooney-Cross naar dit punt begon in de A-League, waar ze op 15-jarige leeftijd debuteerde voor Melbourne Victory. Ze speelde ook voor Western Sydney voordat ze de overstap maakte naar Europa. Ze voegt zich nu bij een groep getalenteerde Australische spelers in de Women’s Super League, waaronder Sam Kerr, Mary Fowler en Mackenzie Arnold. Het seizoen begint over twee weken en Cooney-Cross wil graag haar stempel drukken op Arsenal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER