Laatste videogame van Akira Toriyama brengt hulde aan zijn nalatenschap in 'Sand Land'
Technologie

Laatste videogame van Akira Toriyama brengt hulde aan zijn nalatenschap in 'Sand Land'

“Sand Land” is een titel waar lang naar wordt uitgekeken, niet alleen omdat het een openwereldgame is in een markt die verzadigd is met het genre, maar ook omdat het is gemaakt door de gewaardeerde Akira Toriyama, bekend van klassiekers als “Dragon Ball” en “ dr. Slapheid”. De druk op het spel nam toe na de vroegtijdige dood van de auteur in maart, waardoor fans zijn nalatenschap beter beschermden. Gelukkig blijkt de game een competente bewerking van het bronmateriaal te zijn, waarbij Toriyama's genialiteit wordt getoond en vermakelijke momenten worden geboden met een complex vechtsysteem voor voertuigen.

Gebaseerd op de gelijknamige manga, volgt ‘Sand Land’ een post-apocalyptische wereld die lijkt op ‘Mad Max’, waar waterbeheersing een instrument is van onderwerping door de machtigen. Het verhaal concentreert zich op onconventionele helden zoals Beëlzebub, een demonenprins, Sheriff Rao en Thief. Hun kameraadschap drijft het avontuur, waarbij ze thema's als vooroordelen, trauma en uitbuiting behandelen, terwijl ze een optimistische toon behouden. De toevoeging van een nieuw personage, Ann, voegt een mysterieuze afkomst en mechanische vaardigheden toe aan het verhaal.

De nadruk van de game ligt op voertuiggevechten, waarbij een verscheidenheid aan voertuigen wordt aangeboden, zoals tanks, auto's, motorfietsen en robots met unieke vaardigheden. Hoewel het vechtsysteem voor voertuigen schittert met Toriyama's creatieve ontwerpen, voelen andere aspecten, zoals man-tegen-man-gevechten en stealth-systemen, weinig diepgang. De open wereld, hoewel gevarieerd in de steden, mist algemene inhoud, waarbij de activiteiten repetitief aanvoelen, zoals in de ‘Far Cry’-formule.

“Sand Land” omvat hoofd- en zijmissies die het verhaal verder brengen en tegelijkertijd aanvullende inhoud bieden, waarbij vaak wordt ingegaan op duistere en complementaire verhalen. Het spel, met zijn gebreken, slaagt er nog steeds in om een ​​plezierige ervaring te zijn, dankzij de innemende personages en Toriyama's vertelvaardigheid. Concluderend is “Sand Land” een bewijs van Toriyama's vermogen om verhalen te creëren die wereldwijd resoneren, ondanks de tekortkomingen ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER