Lara Gut-Behrami Secures Victory in Women’s Giant Slalom at Alpine Skiing World Cup 2023/2024 in Kronplatz
Nieuws

Lara Gut-Behrami Secures Victory in Women’s Giant Slalom at Alpine Skiing World Cup 2023/2024 in Kronplatz

Lara Gut-Behrami is dinsdag als overwinnaar uit de bus gekomen tijdens de reuzenslalom alpineskiën FIS Wereldbekerwedstrijd op Kronplatz, Italië. Ze zegevierde ondanks een late fout en behaalde daarmee haar derde overwinning op de reuzenslalom van het seizoen. Nadat hij in run 1 0,59 seconden voorsprong had geëindigd op de Nieuw-Zeelander Alice Robinson, overwon Gut-Behrami een late wiebel in de tweede run om de overwinning veilig te stellen.

Robinson eindigde op de tweede plaats, terwijl de regerend Olympisch kampioene reuzenslalom van Zweden Sara Hector op de derde plaats eindigde. De Italiaanse Federica Brignone, drievoudig Olympisch medaillewinnaar, eindigde op de zesde plaats.

Mikaela Shiffrin, die op 26 januari tijdens de afdaling in Cortina d’Ampezzo ten val was gekomen, deed niet mee op de Kronplatz. Over het geheel genomen was het een spannende race, waarbij de indrukwekkende prestaties van Gut-Behrami en de afwezigheid van Shiffrin de opwinding nog verder vergrootten. Binnenkort zullen er meer updates over de race beschikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER