Largest investment management firm anticipates market rebound
Nieuws

Largest investment management firm anticipates market rebound

De medeoprichter van BlackRock Inc., Robert Kapito, gelooft dat de markten klaar zijn voor een heropleving. Op het Asia Pacific Financial and Innovation Symposium in Melbourne benadrukte Kapito dat er momenteel bijna 9 biljoen dollar aan geldmarktfondsen is en een gelijk bedrag aan contante alternatieven bij banken, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid liquiditeit ontstaat die de aandelenmarkt zou kunnen aandrijven. Hij benadrukte dat beleggers deze geldstapel nauwlettend in de gaten moeten houden, omdat deze de potentie heeft om een ​​grote impact te hebben.

De snelheid waarmee beleggers ervoor kiezen om af te stappen van contant geld kan worden beïnvloed door de komende rentebesluiten van de Federal Reserve. Met de sterke Amerikaanse economische groei en de aanhoudende inflatie bestaat de mogelijkheid dat de Fed de rente gaat verhogen, die volgens de strategen van UBS Group AG volgend jaar wel eens 6,5% zou kunnen bereiken. Een renteverhoging zou ertoe kunnen leiden dat beleggers hun geld van contant geld naar andere beleggingsopties verschuiven.

Kapito heeft eerder de nadruk gelegd op de enorme hoeveelheden contant geld die zich op de geldmarkten bevinden en op de mogelijkheid dat dit naar andere activa wordt omgeleid als de rente daalt. Hij suggereerde dat een aanzienlijk deel van dit geld zou kunnen worden toegewezen aan obligaties en andere beleggingsvehikels zoals modelportefeuilles en op de beurs verhandelde fondsen. BlackRock positioneert zichzelf als een alomvattende oplossing voor beleggers en biedt een reeks beleggingsopties, waaronder alternatieve activa die steeds populairder worden onder institutionele klanten zoals pensioenen en staatsinvesteringsfondsen. Hoewel alternatieven momenteel slechts ongeveer 3% van het beheerde vermogen van BlackRock uitmaken, genereren ze ongeveer 10% van de vergoedingen voor het bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER