Nieuws

Lawsuit Targets Jorge Soler, World Series MVP of the Atlanta Braves

Er is een rechtszaak aangespannen bij het Cobb County Superior Court tegen de Atlanta Braves en Jorge Soler, de MVP van de World Series 2021. De rechtszaak beweert dat Soler een honkbal in de menigte in Truist Park gooide en een fan in de ogen sloeg. Volgens de rechtszaak vond het incident plaats op 29 oktober 2021, tijdens game drie van de World Series tussen de Braves en de Houston Astros. In de rechtszaak wordt beweerd dat Soler de bal met grote kracht en snelheid in de tribunes gooide, wat resulteerde in uitgebreide verwondingen bij de aanklager, Mayra Norris. De bal raakte haar rechtstreeks in haar rechteroog en veroorzaakte ondraaglijk letsel. Het incident vond plaats toen de bal niet in het spel was en Norris geen tijd had om te reageren of de impact te vermijden.

De rechtszaak beschuldigt de Braves er verder van dat ze er niet in zijn geslaagd het pand in een redelijk veilige staat te houden en dat ze er niet in zijn geslaagd roekeloze en gevaarlijke omstandigheden te voorkomen waarvan ze wisten of hadden moeten weten. Het vordert een algemene en compenserende schadevergoeding, die tijdens een proces moet worden vastgesteld.

Norris werd naar een medisch behandelkantoor in het stadion gebracht, waar foto’s van haar verwondingen werden gemaakt en er een rapport werd ingediend bij de Braves. Soler, die de Braves ‘World Series MVP was, werd tijdens het laagseizoen niet opnieuw ondertekend door het team en tekende in maart 2022 een driejarig contract bij de Miami Marlins. Star Game in 2023 en verblijft momenteel in Florida.

De Braves-organisatie heeft geweigerd commentaar te geven op de rechtszaak en Atlanta News First heeft contact opgenomen met de agent van Soler voor commentaar op de zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER