Leider van de Bank of Israel dringt er bij de regering op aan de belastingen te verhogen en de uitkeringen te verlagen: “Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch”
Nieuws

Leider van de Bank of Israel dringt er bij de regering op aan de belastingen te verhogen en de uitkeringen te verlagen: “Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch”

Professor Amir Yaron, voorzitter van de Bank of Israel, schreef een brief aan premier Benjamin Netanyahu waarin hij de noodzaak benadrukte van pijnlijke maatregelen om het begrotingstekort terug te dringen. In de brief werd opgeroepen tot stappen zoals het verhogen van de BTW en het afschaffen van preferentiële belastingeenheden. Yaron benadrukte ook dat, aangezien de scherpe stijging van het defensiebudget in de nabije toekomst permanent zal zijn, maatregelen om het tekort terug te dringen ook permanent moeten zijn en niet eenmalig.

De brief werd geschreven nadat Yaron, die uit hoofde van zijn functie de economisch adviseur van de regering is, niet was uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst gewijd aan de laatste fase van het opstellen van de staatsbegroting vóór de goedkeuring ervan.

Deze actie van Yaron benadrukt het belang van het aanpakken van het begrotingstekort van de overheid en de noodzaak van duurzame maatregelen voor de lange termijn om dit terug te dringen.

Deze brief onderstreept de complexe economische uitdagingen waarmee de regering wordt geconfronteerd en de noodzaak van beslissende actie om deze aan te pakken. Het vestigt ook de aandacht op de rol van centrale bankiers als economische adviseurs van de overheid en hun inbreng bij het vormgeven van het begrotingsbeleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER